"Социалната мрежа" доминира с 4 златни глобуса

Филмът „Социалната мрежа” получи наградата за най-добър филм на церемонията за връчване на наградите "Златен глобус" в Лос Анджелис.

Филмът, който разказва историята на основателя на "Фейсбук” Марк Зукърбърг, спечели награди в четири категории от общо шест номинации, сред които и наградата за най-добър режисьор - на Дейвид Финчър.
Натали Портман получи наградата за най-добра актриса, за превъплащението и в балерина в драмата "Черният лебед”. В речта си Портман благодари на колегите си от филма, и на годеника си, френския балетист и хореограф Бенджамин Мийпие, когото тя срещна по време на снимките на лентата и двамата очакват бебе.

Британският актьор Колин Фърт спечели наградата за най-добър актьор за ролята му в британската историческа драма "Речта на краля".

Роденият в Уелс актьор Крисчън Бейл и американската актриса Мелиса Лео получиха награди за най-добри поддържащи мъжка и женска роля във филма „Боецът".

Анет Бенинг спечели наградата за най-добра главна актриса в комедия или мюзикъл за ролята й в "Децата са наред". "Карлос", биографията на прочутия терорист от френския режисьор Оливие Асая, получи отличието за най-добър телевизионен минисериал.

Кейти Сейгъл спечели наградата за най-добра актриса в телевизионен сериал заради ролята й в "Синове на анархията". Американецът Крис Колфър спечели награда за най-добър поддържащ актьор в сериал заради ролята му във "Веселие".

Годишните награди „Златен глобус” се смятат за показател за успех за наградите „Оскар”, които ще се проведат на 27 февруари в Бевърли Хилс.