Натали Портман и Аштън Кътчър са най - гледани в САЩ

Комедията с Аштън Кътчър и Натали Портман "Просто секс" (No Strings Attached) е най-гледана в САЩ този уикенд.

През първите си три дни на екран филмът, под режисурата на Айвън Рейтмън ("Ловци на духове", Еволюция"), е събрал 20.3 млн. долара. Лентата се е завъртяла едновременно на 3500 екрана в 3018 кина.

Като цяло приходите през четвъртия уикенд на януари са с 26% по-слаби от същия период на миналата година. Вторият по популярност филм по кината в САЩ е "Зеленият стършел". При втората си седмица на екран той събира 18.1 млн. долара, което е с 46% по-малко от премиерните му три дни по кината.

Третата позиция в американския боксофис е за другата премиера от седмицата - комедията "Дилемата" на Рон Хауърд с Винс Вон в главната роля, която прибавя 9.7 млн. долара към сметката си.

Любопитна подробност е, че друг филм с Натали Портман - "Черният лебед", сочен за един от фаворитите за "Оскар", присъства в класацията на най-касовите заглавия на шеста позиция. За уикенда той привлича 6.2 млн. долара, като общата сума за 52 дни на екран е 83.6 млн. долара. Според анализатори новият филм на Портман, едва ли ще достигне до тези нива.