Премиера на новия български филм "Тилт"

В сряда вечерта е официалната премиера на новия български филм “Тилт“, с който режисьорът Виктор Чучков-син прави дебют в игралното кино.

Премиерата ще се състои в "Синема сити", а на екран филмът излиза в цялата страна на 11 февруари. Филмът е с три отличия от фестивала "Златна роза", между които за главна и за поддържаща мъжка роля - на Явор Бахаров и на Ованес Торосян.

Историята започва малко преди 10 ноември 1989 г. Главният герой Сташ (Явор Бахаров) е на 22 години, а Беки (Радина Кърджилова) е на 18, когато се влюбват. Момчето и трима негови приятели - Ангел (Ивайло Драгиев), Гого (Ованес Торосян) и Дъвката (Александър Сано), мечтаят да отворят свое заведение с машини за флипер.

От играта идва заглавието на филма, което означава "блокаж" и е метафора за съдбата на героите. Младежите събират пари, като продават касети с порнофилми, тиражирани от Змията (Филип Аврамов).

От ревност, че не е успял да привлече вниманието на Беки, въпреки продължителните си опити, Дъвката предава приятелите си. Бащата на момичето - полковник Катев (Георги Стайков), шеф в милицията, се ангажира със случая, защото открива дъщеря си сред арестуваните.

Налага се младежите да емигрират в Германия. Следват нови предателства - неволни - от наивност, и умишлени, драматични обрати и комични моменти, за да се стигне до развръзката, в която любовта побеждава, макар и на доста висока цена.

Авторите на филма определят лентата като метафора за съдбата на цяло поколение.

На 11 февруари, когато филмът ще направи премиерата си по книжарниците, ще излезе и книгата на Любен Дилов-син, написана по сюжета на филма.