Първи снимки от "Островът" на Камен Калев

Първите снимки от заснемането на новия филм на Камен Калев "Островът” с участието на Летисия Каста и Туре Линдхарт, публикува cinefish.bg.

Ето и основният екип зад "Островът"

Режисьорът Камен Калев e завършил академията за киноизкуство “Ла Фемис” в Париж – Франция. Автор e на филма „Източни пиеси” отличен с редица престижни, международни награди сред които за „най-добър филм”,” най-добър режисьор” и „най-добър актьор” за Христо Христов на кинофестивала в Токио. През 2009 г. „Източни пиеси” „ влeзе в програмата на кинофестивала в Кан, след като бе селектиран за петнадесетдневката на режисьорите, където се бори за наградата „Златна камера”. „Източни пиеси” беше тазгодишното предложение на филмовата академия за чуждоезичен Оскар. Камен Калев е режисирал също късометражни филми, реклами и музикални видеоклипове.

Стефан Пирьов - артистичен сътрудник на филма "Островът” и ко-продуцент на "Източни пиеси” - завършил  филмовата академия в Ню Йорк.  

Изпълнителни продуценти са Елица Кацарска и Стела Павлова.

Оператор: Юлиян Атанасов е известен още с работата си по филмите "Източни пиеси”,  "Аз съм Дейвид” на режисьора Пол Фейг "Ледена бомба” на режисьора Оливър Жан и "Птици божии” на Кристина Грозева.

Сценограф: Себастиан Оргамбиде (Аржентина). Работил е с имена като Франсис Форд Копола във филма “Тетро”, Хектор Бабенко и Милагрос Мументалер.

Композитор: Жан Пол Уол (Швеция) вече е познат на българските зрители като създател на музиката за първия филм на Камен Калев "Източни пиеси”.  Жан Пол е композитор на шведски филми и сериали както  и на музиката към филма "Когато искам да свиря аз свиря” на румънския режисьор Флорин Сербан, който спечели сребърна мечка на Берлинале и бе представен в официалната програма на 15-тото издание на София Филм Фест.

Монтаж: Оса Мосберг (Дания) известна с работата си по проекта на Ларс Фон Триер "Антихрист". Продукцията донесе на Шарлот Генсбург наградата за най-добра актриса на кинофестивала в Кан през 2009

Монтажист: Микел Нилсън (Дания), монтажист на филма "Реконструкция” на Кристофер Бое,  който през 2003 печели наградата „Златна камера” на кинофестивала в Кан

Снимки: Елена Ненкова и Иван Чертов