Кевин Костнър ще играе в нова версия на "Супермен"

Носителят на “Оскар” актьор и режисьор Кевин Костнър е подписал договора си за участие в мащабната фантастична продукция на режисьора Зак Снайдър и продуцента Кристофър Нолан, "Superman: Man of Steel".

“Superman: Man of Steel” ще е първото  участие на Костър във високобюджетен филм от 14 години насам. Той ще се превъплати в Джонатан Кент - бащата на Супермен. В ролята на съпругата му ще видим Даян Лейн.

Актьорът, който ще изиграе Кларк Кент/Супермен е младият Хенри Кавил. До момента той има малки роли във филми като “Звезден прах” и “Тристан и Изолда”.

В скорошно интервю, Зак Снайдър разкри, че бюджета на “Superman: Man of Steel” ще бъде 175 милиона долара. Сценарият на фантастичната лента е написан от Дейвид Гойър (“Нероденият”), а Кристофър Нолан ще продуцира филма заедно с Чарлс Роувън (“Ролербол”), Дебора Снайдър (“Зората на мъртвите”) и Ема Томас (“Черният Рицар”).

Снимките на “Superman: Man of Steel” започват през юни в Калифорния, а световната премиера ще се състои в края на следващата година.