"Другата" Червена шапчица от днес е по кината

От днес по кината тръгва "Червената шапчица", но не бързайте да водите децата си на кино. Филмът няма нищо общо с приказката на братя Грим.

Лентата по-скоро микс между "Селото" на М. Найт Шаямалан и "Здрач". В това няма нищо странно предвид факта, че режисьор е Катрин Хардуик, работила по първата част от вампирската сага, пише дневник.бг.

В новата версия на класическата приказка жителите на изолирано селце в гората от години живеят в примирие с кръвожаден върколак. За целта на всяко пълнолуние те му оставят по едно прасенце или козичка за вечеря. В замяна звярът не напада хората. Примирието обаче едностранно е нарушено от вълка, който убива сестрата на главната героиня Валъри.
За да се справи със звяра, селото вика на помощ прочутия ловец на върколаци отец Соломон. Пристигането му обаче внася смут, след като той предупреждава местните, че върколакът приема човешки облик през деня и може да бъде един от тях. Така всеки става обект на подозрения.

В ролята на ловеца на върколаци Соломон е Гари Олдман, а красивата Аманда Сийфрид е в ролята на Валъри. Любопитна подробност е, че сред продуцентите на филма е Леонардо ди Каприо.