"Дървото на живота" - сериозен претендент за "Златна палма"

Най-новият филм на Терънс Малик "Дървото на живота" (The Tree Of Life) дебютира на кинофестивала в Кан. Лентата на прочутия режисьор очарова голяма част от присъстващите с впечатляващите си кадри, но и раздразни мнозина с прекалено замечтания си и религиозен сценарий.

Сутрешната прожекция на продукцията бе последвана както от уважителни и бурни овации, така и от силни освирквания от публиката, пише БГНЕС. "Става въпрос за религията, природата и народа - американският народ", заяви един от зрителите, докато излизаше от киносалона.

"Дървото на живота" е един от 20-те филма, борещи се за "Златната палма" и в него участват холивудските звезди Брад Пит, Шон Пен и Джесика Частейн.(снимки)

Според мнозина творчеството на американеца е феноменално, а определяният като "провокиращ мисълта" филм е петият проект на Малик. В него Брад Пит играе ролята на емоционално нестабилен ветеран от ВМС и баща на три момчета, който никога не говори със съпругата си - героинята на Частейн. Шон Пен пък се превъплъщава в ролята на най-възрастния син на Пит, но като пораснал. По тази причина двамата се снимат заедно пред камерата само в една сцена.