Ларс фон Триер представи "Меланхолия"

Скандалният датски режисьор Ларс фон Триер представи последния си филм в Кан. "Меланхолия" е с участието на Кирстен Дънст, познатата ни от "Антихрист" Шарлот Генсбург, Кийфър Съдърланд и Александър Скарсгард.

Филмът е философско размишление за края на света, като действието се развива в крайбрежен клуб, докато краят наближава, коментира АФП. Кирстен Дънст и Шарлот Генсбург играят ролите на две сестри, които реагират различно на неизбежната катастрофа, която фон Триер описва като внезапен порив на вятър, последван от огнена буря, когато планетата Меланхолия поглъща Земята.
"За мен това не е толкова филм за края на света”, заяви 55-годишният режисьор, диагностициран с хронична депресия. "Филмът е състояние на духа, и тъй като съм бил в някои меланхолични състояния през живота си, за мен беше очевидно, че трябва да го заснема”. Световната премиера на "Меланхолия” е на 26 май.

Снощи по червения килим в Кан, звездите отново демонстрираха блясъка на висшата мода. Най-запомняща се стана любимката на фон Триер. Шарлот Генсбург е доста бременна, като се бе постарала всички да го видят.

 

Колежката й в главната роля Кирстен Дънст представи филма на дневната прожекция облечена в ефирна, жълта рокля на "Chloe", с която приличаше на истинско слънце. На официалната прожекция, звездата заложи на тежка вечерна рокля от "Rodarte".

Мила Йовович грабна отличието за най-стилна дама на вечерта облечена в ретро стил от "Prada". Усещането за 30-те години на миналия век отлично се допълваше от късите къдрици на актрисата. Манекенката Бар Рафаели привлече вниманието на фотографите, не само защото изглеждаше зашеметяващо в синята си рокя на "Roberto Cavalli", а защото именно на Лазурния бряг екс гаджето й Леонардо Ди Каприо бе забелязан в приятната компания на красавицата Блейк Лайвли.

Виж снимки в галерията