Бандерас и Алмодовар представиха "Кожата, в която живея" в Кан

Испанският актьор Антонио Бандерас е развълнуван, че двадесет години по-късно отново има възможност да работи със сънародника си, режисьора Педро Алмодовар, във филма "Кожата, в която живея". Лентата, която е сред претендентите за Златна палма, беше топло приета при представянето й.

Бандерас играе хирург, който си отмъщава на мъж, за когото смята, че е изнасилил дъщеря му. Това е първият общ проект на Алмодовар и Бандерас от "Ела, завържи ме!" през 1990 г., който ги изстреля към световната слава. Вече холивудска звезда, 50-годишният Бандерас сподели, че мечтаел да се снима отново в испански филми, макар и само временно.

"Връщането към Педро Алмодовар е един вид признание, благодарност, защото той има специално място в живота ми. Той ми даде артистичното образование. Алмодовар беше началото на моята филмова кариера и завръщането е нещо като връщане у дома - завръщане към собствените ми корени с всичките му силни и слаби страни и противоречия", разказа Бандерас. Във филма актьорът играе полудял учен, който живее в Толедо с възрастна жена, негова икономка, и по-млада жена, която държи в плен във вилата си. Тя носи костюм в телесен цвят и постепенно се оказва, че това е подобно на Франкенщайн творение на лекаря, който използвал генното инженерство, за да пресъздаде огледален образ на починалата си съпруга. Но за да създаде новата си съпруга, му трябвал човешки вид, който да трансформира, и заради това отвлякъл мъж, за когото смятал, че е изнасилил дъщеря му преди години, след което тя се самоубила. Жертвата, Винсент, е подложен на принудителна операция за смяна на пола и героят на Бандерас премоделира тялото му, използвайки тъкани от прасе, за да създаде "Вера". Въпреки че продължилата с месеци процедура е успешна, лекарят не успява да пречупи волята на Вера във вилата-затвор, което води до смъртоносна конфронтация. /АФП