"Лора от сутрин до вечер" от днес е по кината

Необичайно приключение в големия град. Така режисьорът Димитър Коцев-Шошо описва филма "Лора от сутрин до вечер". Лентата е екранизация на роман със същото име, който той издаде през 2005 г.

Целта му е да разтоварва, да ни припомни красотата на забавлението, на приятелството, разказва Шошо.

"Целта на тази книга и на филма най-вече е да забавлява и в този смисъл послания във филма има много. Но най-хубавото на филма според мой познат, който го гледа, беше, че той няма поука" - разкрива режисьорът.

Повечето от актьорите във филма не са професионалисти. Главната роля е поверена на певицата Милена Николова - Миленита, която вече е позната за широката публика от сериала "Под прикритие". "Аз предпочитах това да не са актьори, които познаваме прекалено добре от киното или телевизията. Да гледаме едни и същи герои – това си е определено проблем на българското кино. В крайна сметка обаче проблемът идва оттам, че не са чак толкова много истински добрите киноактьори в България" - каза авторът.

Целият филм е заснет с фотоапарат. Снимките са продължили близо година. От 3 юни "Лора от сутрин до вечер" тръгва по кината.