Задава се римейк на "Мръсни танци"

В Холивуд се готви истински римейк на класическия филм от 1987 година "Мръсни танци". Лентата ще включва песните от 60-те, които звучат в оригинала, както и нови композиции.

Опитът за продължение "Мръсни танци: Хавански нощи" от  2004 година не пожъна голяма популярност.

Новата версия на филма, разказващ за забранената любов между учител по танци (в ролята покойният Патрик Суейзи) и тийнейджърка (Дженифър Грей) ще бъде режисирана от хореографа на оригиналната лента Кени Ортега. Ортега е режисьор на документалния филм за Майкъл Джексън "This Is It" и на "Училищен мюзикъл", припомня агенцията. Все още няма яснота кои ще са актьорите.

"Невероятно е, че минаха близо 25 години от излизането на екран на "Мръсни танци", а легиони почитатели на киното все така предано го харесват. Едва ли има по-подходящ момент за заснемането на осъвременена версия. Горди сме, че с тази задача ще се заеме Кени Ортега", се казва в изявлението, направено от президента на студиото "Лайънсгейт" Джо Дрейк, предава Ройтерс.

Патрик Суейзи почина на 57-годишна възраст от рак. За Дженифър Грей се заговори отново през 2010 г., когато актрисата спечели телевизионното шоу "Dancing With the Stars".

Филмът "Мръсни танци" има награди "Оскар" за оригинална музика и най-добра песен за "(I've Had) The Time of My Life" и е продаден в над 10 милиона копия на DVD. Лентата вдъхнови и театрална постановка във Великобритания и шест други страни.

Оригиналниятсаундтрак на Мръсни танци (Dirty Dancing: Original Soundtrack From The Vestron Motion Picture) съдържа 13 песни от различни изпълнители, сред които Ерик Кармен, Бил Медли, Дженифър Уорнс и изпълнителя на главната роля във филма Патрик Суейзи. Саундтракът се задържа на първото място на класацията Билборд 200 в продължение на 18 седмици, а общият брой на продажбите му достига 32 милиона копия.