Лени Кравиц с роля в "Игрите на глада"

Екранизацията по едноименния бестселър на Сюзан Колинс "Игрите на глада” излиза на голям екран с внушителен актьорски състав - Дженифър Лорънс, Уди Харелсън, Лени Кравиц и Доналд Съдърланд са част от звездите във филма, който ще видим през март 2012.

Филмът е по първата част от трилогията, издадена в над 41 страни по света, както и у нас от издателство Екслибрис. Фантастичният екшън въвлича зрителите в нов свят и обществен ред. Всяка година сред развалините на някогашната Северна Америка правителството на новосформираната държава Панем принуждава всяка от дванадесетте си области да изпрати по едно момче и едно момиче, тийнейджъри на възраст между 12 и 18 години, да се състезават в Игрите на глада като трибути. Отчасти извратено зрелище, отчасти правителствена тактика за сплашване, Игрите на глада са събитие, предавано в националния телевизионен ефир, в което участниците трябва да се борят едни с други, докато оцелее само един.

В проекта са привлечени както млади, така  и утвърдени таланти. Главната роля е поверена на Дженифър Лорънс ("Х-Мен: Първа вълна”;  "Зимен дар”). "Тя е невероятна актриса. Не съм предполагала, че ще намерим толкова подходящ  човек за ролята на Катнис Евърдийн", споделя писателката Сюзан Колинс за избора на режисьора Гари Рос.

Героинята на Лорънс, 16-годишната Катнис Евърдийн може да разчита единствено на изострените си инстинкти по време на Игрите и на наставничеството на пропилия се бивш победител Хеймич Абърнати (Уди Харелсън). Само един от 24-те състезатели може да оцелее, да спечели и да се върне у дома. Към младата актриса се присъединяват Джош Хътчерсън ("Децата са наред” ), в ролята на Пийта Меларк и Лиъм Хемсуърт ("Последната песен”) като Гейл Хартхорн.

В "Игрите на града" Доналд Съдърланд е Президента Сноу, абсолютен владетел на Панем от самото начало на съществуването му. Особена роля във филма има музикантът Лени Кравиц, който играе личния моден стилист на Катнис – Цина.