Робърт Карлайл: "Бих искал да има "Трейнспотинг 2"

Шотландецът Робърт Карлайл, който влезе в ролята на избухливия Бегби във филмовата класика "Трейнспотинг" от 1996 г., е готов отново да се превъплъти в своя герой за евентуално продължение на лентата, съобщава Music Rooms.

Филмът по едноименната книга на писателя Ървин Уелш, бе режисиран от Дани Бойл, а в главната роля изгря звездата на Юън Макгрегър. Продукцията бе номинирана за Оскар, а след излизането на продължението, книгата "Порно", през 2002 г., се говори, че ще има и втори филм.

Карлайл твърди, че с удоволствие би влязъл отново в старата си роля, но не е сигурен дали това някога ще се случи.

"Бих работил с Дани Бойл всеки един ден от седмицата, така че ако това стане, ще е чудесно. Макар че има дълъг път преди нещата да стигнат до успешен финал", коментира актьорът.

Шотландецът дори смята, че със стария екип биха се справили добре и сега, въпреки че са изминали цели 15 години от пускането на "Трейнспотинг".

Самият Карлайл твърди, че ролята на Бегби е оказала огромно влияние върху живота му. Според актьора грубият и непоносим Бегби е невероятен характер, който хората често споменават. Именно това би му помогнало да изиграе ролята си с удоволствие.