Шон Пен е разочарован от "Дървото на живота"

Американският актьор и режисьор Шон Пен е останал разочарован от финалната версия на филма "Дървото на живота"(The Tree of Life).

В интервю за в. "Фигаро" Пен казва, че сюрреалистичната драма на режисьора Терънс Малик, в която той участва заедно с Брад Пит, не е достигнала потенциала, който сценарият е предвещавал.

"Не видях емоцията от него на екрана, а това е най-добрият сценарий, който някога съм чел", казва Пен за френското издание. "Трудно ми беше да разбера какво героя ми прави във филма и мога ли да внеса нещо повече в този контекст. Тери така и не успя да ми обясни това."

Въпреки това Шон Пен препоръчва филма. "Но само, ако го гледате без каквито и да е било предубеждения. Всеки трябва сам да открие емоционалната си и духавна връзка с него. Тези, които успяват да се докоснат до филма, остават много трогнати".

За разлика от него, Брад Пит, който играе бащата на героя на Шон Пен, е напълно позитивен към филма. "Работата с Терънс Малик е нещо съвсем различно от всичко, което съм правил преди.", каза той на премиерата на продукцията на кино фестивала в Кан. "Той е като човек с мрежа за пеперуди, който изчаква перфектния момент да настъпи."

С представянето си в Кан, "Дървото на живота" предвизика противоречиви реакции – той беше едновременно аплодиран и освиркван. Филмът спечели "Златна палма', а последвалите оценки от критиците са основно позитивни и най-вече акцентиращи върху експерименталния начин на заснемането му.

Свързани новини