"Тилт" отива на престижен кинофестивал в Прага

Българският филм "Тилт" е селектиран за състезателната програма на откриващия се днес в Прага 8-ми Международен фестивал за дебютни и студентски филми "Fresh Film Fest".

Българската продукция ще има две прожекции. Престижният кинофестивал ще продължи до 28 август. Зрителите ще могат да видят приблизително 150 филма от цял свят.

Шест ленти са включени в състезателната програма за дебютни игрални филми "Fresh Generation". България се представя с филма "Тилт" на режисьора Виктор Чучков-син. В селекцията влизат още независимите американски продукции "Джес + Mос" на режисьора Клей Джетер и "Белфлауър" на Ейвън Глаудъл. Фентъзи драма и трилър показват "Трансфер" на хърватско–немския режисьор Дамир Лукачевич и мексиканският "Странични eфекти" на Дейвид Михън. И още - "Спящ човек" с режисьор, оператор и продуцент Каушик Мукерджи.

Петнайсет игрални филма са допуснати в състезанието за студентските продукции. Шестнайсет ленти са в студентската секция за анимационни и експериментални филми.

Повече новаторски и свежи ленти има тази година и в несъстезателната програма. Някои от тях вече са показвани на фестивала в Кан, на Берлинале и др. Обединяващото между тях е пънк темата.