Трябва да се гордеем с "Конан Варварина"

Снощи се състоя официалната премиера на най–скъпата и мащабна продукция, реализираната някога в България - "Конан Варварина".

Главната роля в култовата лента е поверена на младия холивудски актьор Джейсън Момоа, който за съжаление не успя да дойде на премиерата. Тя е наистина голямо събитие за България, защото това е най–голямата холивудска продукция, снимана изцяло у нас, а бюджетът й надхвърля 90 млн. долара.

Лес Уелдън, продуцент на "Конан Варварина", разкри, че 99% от това, което се вижда на екрана, е направено от българи. Уелдън е на мнение, че страната ни трябва да се гордее, защото обикновено такива продукции се правят в Холивуд.

Специален гост на премиерата бе премиерът Бойко Борисов, който заедно с министрите Вежди Рашидов и Симеон Дянков, изчакаха търпеливо опашката за филмовата зала. Сред светските личности, които обсадиха столичния мол бяха и американският посланик Джеймс Уорлик и Диана Любенова, която се появява за пръв път след раждането.

На премиерата дойдоха и много от българските актьори, участвали в лентата. Сред тях Яна Маринова, Ники Илиев, Коцето Калки и Мис плеймейт Златка Райкова, която има епизодична роля във филма.

3D лентата е заснета изцяло в България, като освен снимачните декори в Бояна, са използвани и локации като Бистрица, Златните мостове, пристанище "Каварна". Историята всъщност е римейк на разказа за Конан - героя на Робърт Хауърд, станал любимец на поколения фенове на фентъзи жанра. В първата част на филма от 1982 година изгря звездата на Арнолд Шварценегер.