Джералдин Чаплин идва за премиерата на "Кецове"

Дъщерята на Чарли Чаплин Джералдин ще пристигне в България за официалната премиера на новия български филм "Кецове", на 25 октомври.

Тя обеща да го направи още в края на юли по време на 33-ия кинофестивал в Москва, когато бе световната премиера на "Кецове“. Тогава Чаплин направи красноречива демонстрация по време на закриването на феста, като се появи на сцената с официална рокля и кецове. По този начин тя показа колко харесва филма и демонстрира протеста си, че той не получи голямата награда. На Московския фестивал "Кецове“ бе отличен с отличието "Бодлив поглед” от 8-членното международно жури на Федерацията на руските киноклубове.

Филмът "Кецове" е режисьорски дебют на младия актьор Валери Йорданов. Лентата разказва за шестима младежи, които решават да зарежат напрежението и проблемите си в големия град и се отправят към едно от последните незастроени местенца по българското Черноморие. Сред девствени пясъци и огнени залези те намират нови приятелства, любов и независимост. Но безкрайният летен купон и опитите им да намерят себе си са застрашени от група охранители, наети да пазят плажа от нежелани посетители.

В главните роли са Филип Аврамов, Иван Бърнев, Валери Йорданов, Васил Драганов, Ина Николова, Иво Аръков. Филмът тръгва по кината от 28 октомври.