Мъж застреля десетки на премиерата на "Черният Рицар: Възраждане" в САЩ

Най-малко 14 души са убити, а 50 ранени, след като въоръжен мъж откри огън в претъпкано кино на премиерата на най-новия филм за Батман в американския щат Колорадо, съобщи полицията.

Свидетели, интервюирани от местни медии, описват хаос на премиерата на "Черният рицар: Възраждане" (The Dark Knight Rises). Тя разказват, че преди да започне стрелбата, убиецът пуснал сълзотворен газ в киносалона в предградие Денвър.

Десет души са били убити на място, а още четирима са починали по-късно в болницата.

Полицията е арестувала предполагаемия стрелец, но няма "никакви доказателства" за втори, както бе съобщено по-рано. Задържаният е признал, че има експлозиви в жилището си. Комплексът, където живее мъжът, е евакуиран и се претърсва.

Говорителят на полицията Франк Фания заяви пред Си Ен Ен, че заподозряният е на около 20 години, носел е бронежилетка, бил е въоръжен с пушка и два пистолета. Полицията добави още, че той е носел димна граната, за да всява паника.

Киното се намира в близост до училището "Кълъмбайн", където през 1999 г. бе извършено масово клане. Тогава 13 души бяха застреляни, а други 24 бяха ранени. /АФП

Световната премиера на филма на режисьора Кристофър Нолан бе на 18 юли. Виж снимки от европейската премиера на хитовата лента в галерията. У нас филмът ще тръгне по кината от 27.27.

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024