Въпреки стрелбата, "Черният рицар" господства в американските кина

"Черният рицар: Възраждане" остава на първото място в американския бокс офис, след като събра 64 млн. долара през изминалия уикенд.

Новият проект за Батман излезе начело в класацията със 160,9 млн. долара след дебютния си уикенд, но успехът на продукцията бе помрачен от кървавия инцидент в Колорадо, където въоръжен мъж откри огън по  хора, събрали се да гледат премиерата на лентата. При трагедията загинаха 12 души, а десетки други бяха ранени.

Въпреки това феновете не се уплашиха и продължиха да заливат киносалоните, за да изгледат епичния завършек на разказа за тъмния кръстоносец, дело на режисьора Кристофър Нолан.

Междувременно, американски съд повдигна 24 обвинения за убийство срещу стрелеца от градчето Аурора в щата Колорадо. Ако бъде признат за виновен, извършителят може да получи и смъртна присъда. Стрелецът Джеймс Холмс получи по две обвинения за всеки един от 12-те убити , както и по две обвинения за опит за убийство на 58 души. Адвокатите на заподозрения, който се е смятал за Жокера от култовата лента, обявиха, че той е посещавал университетски психиатър, специализиран в лечение на шизофрения.

James Holmes

Свързани новини

"Батман" е най-гледаният филм у нас

08.03.2022

Виж новия Батман на Робърт Патинсън

21.10.2021

Ето го новото "Семейство Адамс"

10.08.2021

"No Time To Die" подгрява с нов трейлър

28.07.2021

"В капана на времето" е хитът в кината

27.07.2021