Младокът Сам Клафлин ще изиграе Финик в "Игрите на глада: Възпламеняване"

Британският актьор Сам Клафлин (Sam Claflin) получи ролята на красавеца Финик Одеър в „Игрите на глада: Възпламеняване”.  Втората част от хитовата трилогия с Дженифър Лорънс, Джош Хътчерсън и Лиам Хемсуърт ще излезе на голям екран през 2013 година.

След седмица на спекулации, от Lionsgate официално потвърдиха, че 24-годишният британец е избранникът за една много желана роля. Финик Одеър е трибут в Игрите от Окръг 4 – млад, красив и силен, който е спечелил кървавото състезание на едва 14-годишна възраст. Това го е превърнало в най-желания ерген в Капитола, за когото наддават най-богатите. Той обаче има своята неосъществена, заради плановете на Капитола, любов на сърцето.

Сам Клафлин най-лесно може да бъде разпознат от широката публика от ролята му в „Снежанка и ловецът” с Кристен Стюарт и Чарлийз Терон. Все пак за повечето зрители Сам е тотално неизвестен – нещо, което със сигурност ще се промени догодина, тъй като освен в „Игрите на глада", британецът ще участва в цели 6 филма на големия екран.

Свързани новини

Официален каст на "Игрите на глада 2"

28.08.2012

Майли Сайръс се сгоди за Лиам Хемсуърт

06.06.2012

"Игрите на глада" с 4 награди от MTV

04.06.2012

Гари Рос ще режисира "Худини"

04.05.2012

"Игрите на глада" останаха без режисьор

09.04.2012