Ще има ли трета част на "Смахнатият професор"?

През лятото на 1996 по българските и световни екрани се завъртя струващата 55 милиона долара комедия с Eddie Murphy и Jada Pinkett Smith, "Смахнатият професор", припомня cinefish.bg. Филмът се превърна в изненадващ успех за създателите си с приходи от над 270 милона долара. За изпълненията си на седем различни персонажи Eddie Murphy получи номинация за "Златен глобус", а членовете на Академията наградиха продукцията с "Оскар" за "Най-добър грим".
 
Големият зрителски успех на "Смахнатият професор" доведе до заснемането на продължение, което излезе на кино през 2000. Eddie Murphy отново изигра главната роля на добродушния колежански професор Sherman Klump, а самия филм регистрира приходи от 166 милиона долара.
 
Веднага се появиха слухове за разработването на трети филм от поредицата, но от Universal Pictures побързаха да опровергаят информацията. През 2010 обаче самият Eddie Murphy заяви, че е започнал да работи по сценария на второ продължение: "Може да има още един "Смахнатият професор". Работим по нещо, което смятаме, че е много забавно. Ако от студиото искат филма, ние ще го направим."
 
През изминалите пет години нямаше официален коментар, но сега Brian Grazer (продуцента на първите две части) разкри, че все още надежда да заснемат трети филм от поредицата. "Изненадващо много хора ме питат за "Смахнатият професор". Истината е, че аз винаги съм искал да направим още една част. Sherman Klump е герой, който много харесвам. Да, той е забавен, но това, което повече ми харесва са моментите, които разкриват тъгата в душата му. Като например сцената в първия филм, в която Dave Chappelle го подиграва за теглото му. Eddie Murphy е невероятен в тези филми и ако зависeше само от мен, щяхме да направим третата част преди десет години. Това, което мога да кажа сега е, че провеждаме разговори и Eddie определено има желание да участва в нов "Смахнатият професор". Но засега всичко е на ниво разговори. Тепърва трябва да получим одобрението на студиото", каза Grazer по време на подкаст-шоуто на Adam Carolla "Take A Knee".
 
Само преди няколко дни Arnold Schwarzenegger потвърди, че Eddie Murphy ще се присъедини към актьорския състав на продължението на хита "Близнаци" (озаглавено "Тризнаци"). Освен този проект Murphy е част и от екипа на дълго разработвания "Ченгето от Бевърли Хилс 4".

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024