Shawn Mendes с кавър на "Under Pressure" на Queen

В чест на Freddie Mercury и легендарната музика на Queen, както и в очакване на предстоящия биографичен филм за групата – "Бохемска рапсодия", певецът Shawn Mendes направи акустична интерпретация на емблематичния хит от 1981 г. - "Under Pressure". 
 
Песента, продуцирана от Teddy Geiger, в която звучат и неговите вокали, е първият запис от поредица от 3 кавър версии на Queen, които популярни артисти ще запишат в подкрепа на филма "Бохемска рапсодия". В него главната роля е поверена на актьора Сами Малек.
 
Феновете на великата рок банда по цял свят очакват лентата с огромно нетърпение. Премиерата на "Бохемска рапсодия" предстои на 2 ноември, а саундтракът излиза на 19 октомври. 

Емоционалното изпълнение на Mendes и Geiger отдава почит не само на Queen, но и на благотворителната инициатива на групата в памет на Freddie – The Mercury Phoenix Trust (MPT). Приходите от парчето ще бъдат дарени за каузите на MPT.
 
"За мен е чест да подкрепя легенди като Freddie и Queen с кавър версия на една от любимите ми песни – "Under Pressure", споделя изпълнителят Shawn Mendes. 

Свързани новини

"Бохемска рапсодия" ще има продължение

09.08.2021

Светът почита паметта на Фреди Меркюри

24.11.2011