Новият игрален филм “Цар Лъв” тръгва по кината на 19 юли

Disney представя новия игрален филм “Цар Лъв”, режисиран от Jon Favreau, който отвежда ценни герои до големия екран по един съвсем нов начин. Новият филм, както и оригиналната версия от 1994, включва незабравима музика на Elton John и Tim Rice, който написва прекрасна нова песен, “Never Too Late,” изпълнена от Elton John с участието на африкански хор, която ще звучи във финалните надписи на филма и в саундтрака към него.
 
 
“Слушайки тази музика, тя те докосва дълбоко.”, споделя Favreau. “Дори да не си гледал филма, има духовна сила в нея. Но ако си гледал филма и ако си израснал с тази музика – сега изведнъж можеш да си представиш продължението на историята, както и да се върнеш към спомени и чувства, които си изпитал при предишното си преживяване, наречено “Цар Лъв”.
 
Саундтракът “The Lion King” включва нови записи на оригинални песни, написани от Elton John и Tim Rice, инструментална музика от композитора Hans Zimmer, както и африкански вокални и хорови аранжименти на южно-африканския продуцент и композитор, Lebo M. Pharrell Williams е музикален продуцент на 5 песни в саундтрака.
 
 
Потапяйки се в работата по новия саундтрак “The Lion King,” Hans Zimmer осъзнава, че оригиналните теми и музика във версията от 1994 са били “емоционалният гръбнак на историята”. Той въвлича в работата си много хора от екипа на първия филм, сред които Lebo M, оркестрантът Bruce Fowler, диригентът Nick Glennie-Smith, аранжорът Mark Mancina, както и няколко хорови изпълнители - Carmen Twillie (която изпълнява “Circle of Life” във филма от 1994)
 
Ключов момент в новия филм “Цар Лъв” и саундтрака към него е емблематичната песен “Can You Feel the Love Tonight”, в изпълнение на поп иконата Beyoncé (Nala) и Donald Glover (Simba).
 
The Lion King - съдържание:
1. “Circle of Life”/“Nants’ Ingonyama” – Lindiwe Mkhize, Lebo M
2. “Life’s Not Fair” – Hans Zimmer
3. “Rafiki’s Fireflies” – Hans Zimmer
4. “I Just Can’t Wait to Be King” – JD McCrary, Shahadi Wright Joseph и John Oliver
5. “Elephant Graveyard” – Hans Zimmer
6. “Be Prepared” (2019 Version) – Chiwetel Ejiofor
7. “Stampede” – Hans Zimmer
8. “Scar Takes the Throne” – Hans Zimmer
9. “Hakuna Matata” – Billy Eichner, Seth Rogen, JD McCrary и Donald Glover
10. “Simba is Alive!” – Hans Zimmer
11. “The Lion Sleeps Tonight” – Billy Eichner и Seth Rogen
12. “Can You Feel the Love Tonight” - Beyoncé, Donald Glover, Billy Eichner и Seth Rogen
13. “Reflections of Mufasa” – Hans Zimmer
14. TBA
15. “Battle for Pride Rock” – Hans Zimmer
16. “Remember” – Hans Zimmer
17. “Never Too Late” – Elton John, Lebo M
18. “He Lives in You” - Lebo M
19. “Mbube” - Lebo M
 
Филмът “Цар Лъв” влиза величествено в кината на 19-ти юли. Саундтракът “The Lion King” излиза на CD в деня на премиерата на филма.
 
ЗА ФИЛМА “ЦАР ЛЪВ”:
Приключенският филм Цар Лъв, режисиран от Jon Favreau, ни отвежда в африканската савана, където се ражда бъдещият цар. За малкия Симба неговият баща и велик цар на животните Муфаса е истински пример. Заради семейния дълг и възхищението към баща си той приема съдбата си на наследник на трона още по-сантиментално и отговорно. Не всеки в царството обаче е щастлив от появата на малкото лъвче. Злият брат на Муфаса - Скар, който до този момент е бил наследник на царския трон, вече крои пъклени планове. Битката за Лъвската скала е белязана от предателство, трагедия и драма, които пагубно се отразяват върху живота на Симба. Съдбовната му среща с изключително чаровния тандем Тимон и Пумба обаче помага на Симба да съзрее и да потърси пътя към това, което му се полага по право. Цар Лъв влиза величествено в кината на 19 юли на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия.

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024