Готвят биографичен филм за Michael Jackson

Продуцентът на "Бохемска рапсодия" ще се заеме с поредната биография на музикална икона, информира cinefish.bg. Graham King получи благословия от наследниците на Michael Jackson да прави филм за живота му. Във филма ще звучат и всички хитове на Краля на попа.
 
Трикратно номинираният за "Оскар" John Logan ще подготви сценария. Той е работил с King по друга биографична драма – "Авиаторът" на Martin Scorsese за живота на Howard Hughes и неговите фобии и маниакални увлечения.
 
Драмите в живота на Jackson са добре познати на всички. Но филмът на King ще ги представи за първи път цялостно на екрана – от детството му до преждевременната му смърт на едва 50 години през 2009 г., Michael се превръща в звезда още от невръстна възраст като част от Jackson 5, впоследствие става музикална икона, но е обвинен в педофилия и това се отразява пагубно на кариерата му.
 
Документалният филм на HBO "Да напуснеш Невърленд" хвърля светлина именно върху този период от живота му, като представя разказите на част от неговите жертви. Въпреки разразилия се скандал и заведеното дело от наследниците на Jackson за 100 милиона долара, интересът към живота на поп иконата не секва, като дори се подготвя мюзикъл за него на Бродуей.
 
King постигна най-големия си успех с филма за Queen и Freddie Mercury "Бохемска рапсодия", спечелил над 900 милиона долара и 4 награди "Оскар". Както вече съобщихме в момента той подготвя друга музикална биография за Bee Gees.

Свързани новини

"Доза Щастие” на върха в 7 държави

28.05.2020

Том Круз ще снима филм в Космоса

07.05.2020

Tom Hanks помага за COVID-19 ваксина

23.04.2020

Jared Leto не знаел за коронавируса

19.03.2020

"Екшън" излезе по кината

10.02.2020

Коментари