"Завръщане" на Ники Илиев е най-гледаният български филм за 2019

"Завръщане" на режисьора Ники Илиев е най-гледаният български филм за 2019 г. Той е инкасирал общо 91 018 зрители и боксофис от 797 609 лв., сочат данни на разпространителите. През годината са били показани общо 19 нови ленти, произведени у нас, което е рекорд за последните години.

Именно в подобна нелека конкуренция филмът на продуцентите Башар Рахал, Ники Илиев и Богомил Грозев спечели любовта на зрителите, които пълниха киносалоните в продължение на 7 поредни седмици. Филмът с участието на редица популярни актьори, сред които Александър Кадиев, Бойко Кръстанов, Орлин Павлов, Диляна Попова, Евелин Костова, Искра Донова и двама от продуцентите Башар Рахал и Ники Илиев, се нарежда и в топ 10 на най-гледаните български филми след промените.

Разказът е за четирима приятели, които се събират отново след 20 години в родния си Пловдив. Романтичната комедия, заснета на някои от най-красивите места на Пловдив, е част от събитията в годината, в която градът беше Европейска културна столица. Филмът е изцяло частно финансиран и е създаден с подкрепата на фондация „Пловдив 2019“ и рекламодатели от българския бизнес.
 
Успехът на „Завръщане“ и положителните реакции на зрителите са най-добрата възможна оценка за филма. Освен премиерите в Лондон, Матера, Черна Гора, в следващите месеци предстоят прожекции във Виена, Берлин, Хамбург, Франфукт и Чикаго. 
 
В общата класация на най-гледаните филми в родните кина лентата е на 12-тата позиция. След него на 13-тата позиция е друга българска продукция, която пожъна много успехи - "Доза Щастие".
 
Подреждането води новата версия на "Цар Лъв", следван от "Отмъстителите: Краят" и "Замръзналото кралство 2". 

Свързани новини