Готвят нов сериал по "Кери" на Стивън Кинг

С нова екранизация ще се сдобие един от култовите романи на краля на хоръра. "Кери" ще бъде превърнат в лимитиран сериал от FX, съобщава cinefish.bg. Проектът е в съвсем начален стадий и все още не са известни имената от творческия екип.
 
Новината идва шест години след премиерата на римейка на "Кери" с Клои Грейс Мориц в главната роля. Този филм за жалост не оправда очакванията и не се доближи до силата на оригинала на Брайън де Палма, излязъл през 1976 г. 
 
Тази екранизация е от историческо значение, защото си остава първа по роман на Стивън Кинг. С нея изгрява звездата на Сиси Спейсек, номинирана за "Оскар" за ролята на момиче с телекинетични способности. Във филм участва още звезди като Джон Траволта, Нанси Алън, Ейми Ървинг и Пайпър Лори. През 1999 г. излиза продължение, което бързо е забравено. По "Кери" е направен и телевизионен филм, както и мюзикъл, който се играе за кратко на "Бродуей".
 
Новият сериал ще е поредната екранизация по Стивън Кинг за малкия екран. Наскоро бе обявено, че разказът "Jerusalem’s Lot" ще бъде превърнат в сериал от Epix с Ейдриън Броуди в главната роля. През януари очакваме премиерата по HBO на "The Outsider" с Бен Менделсон и Синтия Ериво. Освен това "Касъл Рок" има втори сезон, а както наскоро съобщихме предстои да видим и сериал по "Сблъсък" с Александър Скарсгард, Упи Голдбърг и Амбър Хард.

Свързани новини

Jared Leto не знаел за коронавируса

19.03.2020

"Екшън" излезе по кината

10.02.2020

Големите победители на "Оскар" 2020

10.02.2020

Излиза Bad Boys For Life (OST)

21.01.2020

"Златен глобус" 2020 – победителите

06.01.2020

Коментари