Готвят нов сериал по "Кери" на Стивън Кинг

С нова екранизация ще се сдобие един от култовите романи на краля на хоръра. "Кери" ще бъде превърнат в лимитиран сериал от FX, съобщава cinefish.bg. Проектът е в съвсем начален стадий и все още не са известни имената от творческия екип.
 
Новината идва шест години след премиерата на римейка на "Кери" с Клои Грейс Мориц в главната роля. Този филм за жалост не оправда очакванията и не се доближи до силата на оригинала на Брайън де Палма, излязъл през 1976 г. 
 
Тази екранизация е от историческо значение, защото си остава първа по роман на Стивън Кинг. С нея изгрява звездата на Сиси Спейсек, номинирана за "Оскар" за ролята на момиче с телекинетични способности. Във филм участва още звезди като Джон Траволта, Нанси Алън, Ейми Ървинг и Пайпър Лори. През 1999 г. излиза продължение, което бързо е забравено. По "Кери" е направен и телевизионен филм, както и мюзикъл, който се играе за кратко на "Бродуей".
 
Новият сериал ще е поредната екранизация по Стивън Кинг за малкия екран. Наскоро бе обявено, че разказът "Jerusalem’s Lot" ще бъде превърнат в сериал от Epix с Ейдриън Броуди в главната роля. През януари очакваме премиерата по HBO на "The Outsider" с Бен Менделсон и Синтия Ериво. Освен това "Касъл Рок" има втори сезон, а както наскоро съобщихме предстои да видим и сериал по "Сблъсък" с Александър Скарсгард, Упи Голдбърг и Амбър Хард.

Свързани новини

Гай Ричи се завръща с нов шпионски екшън

24.02.2021

Хари Стайлс с две нови роли в киното

22.02.2021

Виж Ема Стоун като злодейката Круела

18.02.2021

В очакване на Брад Пит и Сандра Бълок

11.02.2021

Нов трейлър на "Рая и последният дракон"

05.02.2021