Джордж Клуни стигна до болница заради роля в новия си филм

Джордж Клуни е бил хоспитализиран по спешност с панкреатит. До това се стигнало, след като актьорът свалил 13 килограма за ролята в новия си филм "The Midnight Sky". 
 
59-годишният Клуни отслабнал заради образа си на астроном, който оцелява след апокалиптично събитие.
 
Актьорът потвърждава за неприятния развой на нещата пред британските медии: "Мисля, че се опитвах да отслабна твърде бързо и вероятно не се грижех достатъчно за себе си.", споделя Клуни в навечерието на премиерата на филма.  
 
Клуни, който също е и режисьор на лентата, добавя: "Отне ми няколко седмици, за да се оправя, а като режисьор не е толкова лесно, защото имате нужда от енергия. Бяхме на този ледник във Финландия, което направи работата много трудна. Но със сигурност помогна за изграждане на характера."
 
Освен всичко останало Джордж е трябвало да пусне огромна брада. "Отгледах голяма грозна брада и синът ми я обичаше, защото искаше да крие разни неща в нея. Но съпругата ми и дъщеря ми бяха наистина щастливи, когато тя изчезна, защото беше много трудно да се открие лице под цялата тази бъркотия.", разказва актьорът. 
 
Въпреки жертвите, които е направил Клуни, филмът му "The Midnight Sky“ не се харесва много на критиците - той събира едва 58-процентни точки след 36 критични рецензии в сайта Rotten Tomatoes преди официалната си премиера по Netflix на 23 декември. 
 
Специализираното издание за кино Indie Wire обаче пише, че "The Midnight Sky" е филм, който може да върне Клуни в състезанието за Оскар за първи път от 2013 г.
 
Тогава той взе златната статуетка като един от продуцентите на "Арго" със своя приятел Бен Афлек като режисьор и в главната роля. Преди това Клуни има номинации за филмите "Потомците" и "Маската на властта". 

Свързани новини

Бляскави заедно: Робъртс и Клуни

08.09.2022

George и Amal Clooney ще стават родители

10.02.2017

George Clooney - готов за деца

04.05.2015