Избраха най-женския филм на 2020-та

Навръх Международния ден на жената - 8 март, Асоциацията на жените кинокритици в САЩ гласува за своите фаворити през изминалата година. "Момиче с потенциал" бе обявен за най-женския филм на годината.
 
Лентата с оригинално заглавие "Promising Young Woman" е един от фаворитите за наградите през този сезон. Актрисата Кери Мълиган също беше отличена за главна женска роля за превъплъщението си в преспективна млада жена, която по пътя към бляскава кариера в медицината, преживява лична драма, която променя живота й. Лената получи няколко номинации за "Златен Глобус", но за съжаление остана без статуетка на тази церемония. 
 
 
 
 
Асоциацията на кинокритичките удостои покойния актьор Чадуик Боузман с приза най-добър актьор за ролята му в "Ма Рейни: Майката на блуса"(Ma Rainey's Black Bottom).
 
Режисьорката на "Земя на номади" (Nomadland) Клои Чжао спечели наградата за най-добър филм, заснет от жена, а наградата за сценарий получи Елайза Хитман за "Никога рядко понякога винаги".
 
Джули Андрюс беше почетена за цялостни постижения, а актрисата Реджина Кинг - за актьорство и активизъм. Тя привлече внимание с режисьорския си дебют "Една нощ в Маями" (One Night in Miami).  

Свързани новини

Ту така, ту иначе...

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024

Наградите са предвестник на "Оскар"-ите

12.04.2024

Няма да гледаме повече за Джон Сноу

11.04.2024