"Черната вдовица" е номер едно в боксофиса

Eкшънът "Черната вдовица" е най-предпочитаният от българските зрители през изминалия уикенд. Това сочат обобщените данни от киносалоните у нас.  

След десетмесечното отлагане на премиерата, филмът със Скарлет Йохансон оглави и боксофис класацията на Северна Америка, като постави рекорд за най-много приходи от началото на пандемията.

Билети за 80 милиона щатски долара са продадени в киносалоните в САЩ и Канада за продукцията на "Марвел" в първия уикенд от пускането ѝ. Приходите от чужбина са малко над 78 милиона долара, а от стрийминг платформата "Disney+" отчитат над 60 милиона долара.

Така общите приходи от "Черната вдовица" са малко над 218 милиона щатски долара, което е най-голямата сума след пускането по киносалоните на продукцията "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" през 2019 г.

Продукцията е по комиксите на Дон Хек, Стан Лий, Дон Рико и проследява историята на Наташа Романоф за пътя й като наемен убиец на КГБ до супергерой - виж кадри от снимачната площадка в галерията по-долу. 

На второ място в боксофиса се нарежда екшънът "Бързи и яростни 9" с постъпления в размер на 10,8 милиона щатски долара. Продукцията донесе приходи на обща стойност 140,8 милиона долара от пускането ѝ по кината преди три седмици.

На трета позиция е анимационният филм "Бебе бос 2: Семейни работи", който отчита приходи от 8,7 милиона долара. Продукцията е продължение на излязлата преди 4 години анимация "Бейби бос". Тя е озвучена от гласовете на Алек Болдуин, Ева Лонгория, Лиса Кудроу, Джими Кимъл и Джеф Голдблум.

Челната петица в боксофиса се допълва от хорър филмите "Вечна чистка" и "Нито звук 2".

Свързани новини

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024

Наградите са предвестник на "Оскар"-ите

12.04.2024

Няма да гледаме повече за Джон Сноу

11.04.2024

Тъмната страна на историята

10.04.2024