Филмово лято в програмата на БНТ

Това лято, БНТ отново ще подари на зрителите програма, наситена с хитови филми и сериали.
 
От 5-ти юли до 5-ти септември, всеки делничен ден от 19:00 ч. обществената телевизия ще излъчва хитови български сериали, продуцирани от БНТ. Програмата започва с успешната екранизация по военните разкази на Йовков – "На границата" и продължава с историческата сага "Златният век", "Жребият" на режисьора Иванка Гръбчева с участието на Коста Цонев и Йосиф Сърчаджиев, комедийните сериали "Английският съсед" и "Приключенията на един Арлекин".
 
 
От 19-ти юли, седмицата, в която се откриват Олимпийските игри Токио 2020, започва специален летен детски слот с българско и чуждо игрално и анимационно кино. Всеки делничен ден, от 9:30 ч. до 11:00 ч. ще се излъчат анимационни поредици и любими детски български сериали, като "Войната на таралежите", "Васко Да Гама от село Рупча", "По следите на капитан Грант", "Рицарят на бялата дама" и други. От 14-ти август, всяка събота и неделя, от 8:00 до 11:00 ч. ще се излъчва детски блок с трите най-успешни детски сериали, продуцирани от БНТ – "Магна Аура", "Островът на сините птици" и "Румбата, аз и Роналдо".
 
 
От 2-ри август, всеки делничен ден от 23:30 ч., стартира американският фентъзи сериал "Уинона Ърп".
 
След края на Олимпиадата, чуждото и българското кино ще доминират в програмата на обществената телевизия и всеки ден от 16:45 ч. ще се излъчват пълнометражни документални филми. На 9-ти август в ефира на БНТ се завръща сериалът "Октопод". Всичките десет сезона, снимани в продължение на почти 20 години, ще бъдат излъчени един след друг.
 
 
Неделната киновечер, посветена на българското кино също е част от лятната програма и ще открие с филма "Летовници", продължава с рубриката "Студио Х", а в късните неделни вечери запалените киномани ги очаква панорама на режисьора Клод Шаброл и любимата му актриса Изабел Юпер. Първият филм от поредицата е "Мадам Бовари", който ще се излъчи на 18-ти юли. От 14-ти август до края на лятото, всяка събота и неделя от 14:00 ч. ще се излъчват любими на зрителите чужди комедии.

Свързани новини

''Хари Потър'' сериал през 2026г.

27.02.2024

Хитов сериал със Селена Гомес се завръща

26.01.2024

Кой грабна призовете на MTV EMAs?

07.11.2023

Сбогом, Чандлър Бинг

30.10.2023

Отменят наградите на MTV

23.10.2023