Пътят на датската звезда Мадс Микелсен до най-скъпо платения актьор в света

Възходът в кариерата на датския актьор Мадс Микелсен е тотален!

След много награди през изминалата година, включително Оскар за филма "Още по едно", в който Микелсен играе главната роля, датският актьор вече е на първото място в топ 10 класацията на най-скъпо платените актьори на списанието "People With Money". За периода юни 2020 - юни 2021 година Микелсен има изумителните 46 милиона долара общи приходи от роли. Ето как се стигна до тук? 

Още от 2012 година, когато с ролята си в датския филм "Ловът" на Томас Винтерберг Микелсен получи голямата награда в Кан, вече се знаеше, че датчанинът ще покори световното кино. Ето че към днешна дата Микелсен пое ролята на тъмния магьосник Гелерт  Гриндевалд в продължението на суперпродукцията "Фантастични животни". В коментар за новата си роля, която той взе от самия Джони Деп, Микелсен казва, че е щастлив да пресъздаде образа на още един злодей, но също така е и малко изненадан.

"Малко съм изумен", казва скромно Микелсен пред британския вестник "Метро", размишлявайки за кариерното си пътешествие, което от скандинавското кино го отвежда през ролите на злодеите във филма за Джеймс Бонд "Казино Роял", "Доктор Стрейндж" на Марвел, до серийния убиец д-р Ханибал Лектър в телевизионния сериал "Ханибал" и злия създател на космическата станция Death Star в спин-оф продължението на сагата "Rogue One: История от Междузвездни войни".

Истината е, че това е огромно постижение за датския актьор в Холивуд, особено на фона на късния старт на кариерата му в Дания, когато е вече 30-годишен.

След извървения път, 55-годишният актьор съвсем закономерно ще добави ролята на тъмния магьосник Гелерт Гриндевалд - втори по сила след лорд Волдеморт. Историята във "Фантастични животни 3" ще бъде спин-оф на сагата "Хари Потър".

Това съвсем не е всичко – в момента Микелсен се снима с Харисън Форд в петия филм за Индиана Джоунс. Датската звезда играе нацистки учен, замесен в космическата надпревара.

В отговор на въпрос от изданието какво е винаги да бъдеш лошото момче в холивудските ленти, Микелсен скромно казва, че се наслаждава и няма никакъв проблем с образа си.

"Освен това има един различен свят, наречен Европа, който определено ме е вижда с различни очи през цялата ми кариера! Така че не съм недоволен. Никога не съм имал съжаление и мисли от рода: "О, защо хората винаги ме виждат по този начин? Мисля, че всъщност хората ме виждат най-различно. А ако алтернативата ми е да не се прави нищо в Америка, аз я приемам!"

За Мадс Микелсен успехът в Холивуд изобщо не е на всяка цена, но актьорът окончателно влезе в А листата на актьорите в меката на киното с ролята на Мартин в последния филм на датския режисьор Томас Винтерберг "Още по едно".

Лентата, която разказва за група приятели, които правят експеримент с алкохола, за да проверят дали животът им ще стане по-хубав, спечели Оскар за чуждоезичен филм. Филмът толкова много се хареса на американската публика, че продуцентската компания на Леонардо ди Каприо обяви, че ще направи американска версия на историята.

А финалната сцена във филма показа, че, освен всичко останало, Микелсен е и брилянтен танцьор. За снимките той споделя, че е внимавал да не се контузи, а фактът, че е тренирал гимнастика, а съпругата му е танцов хореограф, определено имат голям принос за перфектното му изпълнение. Ето го:

Автор: Кристина Цветкова 

Свързани новини

Уди Харелсън със странна семейна история

14.08.2023

Виетнам забрани "Барби"

03.07.2023

Ето кой ще се превъплъти в иконата Гунди

05.06.2023

Мерил Стрийп спечели престижна награда

28.04.2023

Мел Гибсън също почете Христо Живков

06.04.2023