Поканиха Мария Бакалова в Академията на Оскарите

Актрисата Мария Бакалова е сред поканените да станат членове на американската Академия за кинематографично изкуство и наука, която присъжда наградите "Оскар", съобщиха световните информационни агенции и dir.bg.
 
Български филм с Мария Бакалова е селектиран в Кан
 
Ако приеме поканата, българката, направила пробив в Холивуд с ролята си в комедията "Борат 2", която й донесе номинация за "Оскар", ще може да гласува за водещите филмови отличия догодина. Тази година американската киноакадемия е отправила покана за членство към 395 души, за разлика от предишните няколко години, която броят на поканените надхвърляше 800.
 
Мария Бакалова най-красивата на Оскарите
 
Обвинявана отдавна, че е "твърде мъжка и бяла" и след скандала отпреди няколко години с "твърде белите" "Оскар"-и, Академията за кинематографично изкуство и наука пое ангажимент да повиши разнообразието в редиците си. Тази година сред поканените 395 представители на филмовата индустрия 46 процента са жени и 39 процента са от етнически малцинства.
 
"Борат 2" и Мария Бакалова с номинации за кинонаградите на MTV
 
Сред получилите покана да станат членове на американската киноакадемия са също актьорът Робърт Патинсън, режисьорката Емералд Фенъл, трансджендър актрисата Лавърн Кокс и певицата Джанет Джексън.

Свързани новини

Наградите са предвестник на "Оскар"-ите

12.04.2024

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024