Режисьорът на "Игра на тронове" ще работи по новия сериал "Интервю с вампир"

Alan Taylor ще режисира първите два епизода от предстоящата телевизионна поредица "Интервю с вампир" по едноименния роман на писателката Anne Rice, съобщи life.dir.bg. Режисьорът освен това ще бъде изпълнителен продуцент на първия сезон на сериала.
 
 
Той е познат с работата си над хитови телевизионни поредици като "Игра на тронове", "Момчетата от Медисън авеню", "Семейство Сопрано", "Сексът и градът", "Западното крило", "Изгубени" и други. Taylor е режисирал и игрални продукции като "Тор: Светът на мрака", "Терминатор: Генезис" и "Светци на мафията" - предстоящата филмова предистория на "Семейство Сопрано".
 
 
Телевизионната продукция "Интервю с вампир" ще бъде излъчена през 2022 по AMC и стрийминг платформата AMC+. Миналата година компания AMC Networks придоби правата за 18 произведения на Anne Rice, сред които "Интервю с вампир" (1976), продълженията му от серията "Вампирски хроники", както и книги от поредицата "Вещиците".
 
Със задачата да превърне произведенията на Rice в стрийминг и телевизионен франчайз е натоварен продуцентът Mark Johnson ("В обувките на Сатаната"). Anne Rice, синът ѝ Christopher Rice и Rolin Jones ("Пери Мейсън") също ще бъдат сред изпълнителните продуценти на поредицата, от която са поръчани осем епизода.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @nonsofarfoto

 
Бестселърът "Интервю с вампир" беше екранизиран през 1994. Филмът с участието на Tom Cruise, Brad Pitt и Antonio Banderas получи смесени отзиви, но отбеляза касов успех.

Свързани новини

Шарън Стоун след инсулта

12.07.2024

Очакваме ''Рицарят на седемте кралства"

24.06.2024

Драконите се завръщат

10.06.2024

Светът върви към своя край

03.06.2024

Te ще се погрижат за проблемите ви

30.05.2024