Режисьорът на "Игра на тронове" ще работи по новия сериал "Интервю с вампир"

Alan Taylor ще режисира първите два епизода от предстоящата телевизионна поредица "Интервю с вампир" по едноименния роман на писателката Anne Rice, съобщи life.dir.bg. Режисьорът освен това ще бъде изпълнителен продуцент на първия сезон на сериала.
 
 
Той е познат с работата си над хитови телевизионни поредици като "Игра на тронове", "Момчетата от Медисън авеню", "Семейство Сопрано", "Сексът и градът", "Западното крило", "Изгубени" и други. Taylor е режисирал и игрални продукции като "Тор: Светът на мрака", "Терминатор: Генезис" и "Светци на мафията" - предстоящата филмова предистория на "Семейство Сопрано".
 
 
Телевизионната продукция "Интервю с вампир" ще бъде излъчена през 2022 по AMC и стрийминг платформата AMC+. Миналата година компания AMC Networks придоби правата за 18 произведения на Anne Rice, сред които "Интервю с вампир" (1976), продълженията му от серията "Вампирски хроники", както и книги от поредицата "Вещиците".
 
Със задачата да превърне произведенията на Rice в стрийминг и телевизионен франчайз е натоварен продуцентът Mark Johnson ("В обувките на Сатаната"). Anne Rice, синът ѝ Christopher Rice и Rolin Jones ("Пери Мейсън") също ще бъдат сред изпълнителните продуценти на поредицата, от която са поръчани осем епизода.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @nonsofarfoto

 
Бестселърът "Интервю с вампир" беше екранизиран през 1994. Филмът с участието на Tom Cruise, Brad Pitt и Antonio Banderas получи смесени отзиви, но отбеляза касов успех.

Свързани новини

Първият трейлър нa новия "Аватар" е тук

10.05.2022

Последният филм на Лорина Камбурова

09.05.2022

Филмът тръгва по кината до дни

27.04.2022

Глобиха продуцентите на "Rust"

21.04.2022

Актьорът е с положителна проба

07.04.2022