Гледаме легендарен концерт на ОАSIS на кино този четвъртък

Преди точно 25 години, на 10 и 11 август в Knebworth, Великобритания се случва историческо за брит музиката събитие – един уикенд-рекордьор с два концерта на OASIS, посетени от 250 000 човека от 2,5-те милиона желаещи за билети, разпродадени за по-малко от 24 часа!
 
Този четвъртък, Cinema City показва основополагащия ОАSIS Knebworth 1996 в киносалоните си в страната – София, Бургас, Варна, Стара Загора, Пловдив и Русе.
 
В почти два часа музикалният документален филм на Jake Scott представя грандиозния ивент през очите не само на феновете, но и на артистите, с невиждани лайв изпълнения и ексклузивни кадри от забавленията на братя Gallagher и компания бекстейдж. 
 
Историческият контекст на ОАSIS Knebworth 1996 е ключов, за да се разбере колко важни са тези концерти – те се случват някъде между Европейското първенство по футбол през 1996, победата на лейбъристите на националните избори и появата на иконични поп явления като филма "Трайнспотинг", модела Кейт Мос и артиста Деймиън Хърст.
 
Ноел Галахър с носталгия си спомня колко безстрашни и наивни са били по времето на този рекорд и как сега, ако трябва да излязат пред четвърт милион човека публика, ще са истински ужасени. А китаристът Пол Артърс пък откровено заявява, че тогава групата е трябвало да се раздели, на пика на славата си, правейки недвусмислени препратки към скандалите и проблемите, свързани с OASIS през последните години. В сетлиста на бандата за лайвовете от 96-та, които се смятат за връх в кариерата им, са класиките "Champagne Supernova", "Wonderwall" и "Don’t Look Back In Anger". 
 
Паралелно със световната премиера на "ОАSIS Knebworth 1996" и българските бритпопъри, които не са били част от онзи исторически уикенд на живо, сега могат да съпреживеят двата концерта на OASIS Knebworth 1996 с прожекциите на голям екран в киносалоните на Cinema City в страната на 23 септември /четвъртък/ от 20:00.  
 

Свързани новини

Лиъм Галахър е най-добрият вокалист

12.03.2012

Лиъм Галахър съди брат си за клевета

19.08.2011