Oasis се събират за 14 концерта в Обединеното кралство

Братята Лиъм и Ноел Галахър сложиха край на 15-годишната си вражда. Така вече официално стана ясно, че легендарната група Oasis се събира отново за турне с 14 дати в Обединеното кралство и Ирландия през 2025 г.

Концертите ще се проведат през юли и август, като ще ударят стадионите в Кардиф, Лондон, Манчестър, Единбург и Дъблин. В съобщение за пресата датите са обявени за "вътрешен етап" от турнето и се казва, че "плановете са в ход" то да излезе извън Европа по-късно през 2025 г.

Съобщението за турнето е придружено от нова снимка на Лиъм и Ноел Галахър, застанали един до друг, както и от кратко послание, което предполага, че двамата най-после са се помирили:

"Оръжията замлъкнаха. Звездите се подредиха. Голямото чакане приключи. Елате и вижте. Няма да го излъчват по телевизията".

Билетите влизат в продажба в 9 сутринта на 31 август, като цените ще бъдат обявени на същия ден. Има обаче условие - феновете на Oasis, които се надяват първи да се сдобият с билети за концертите на групата, трябва да се регистрират за специален жребий, който ще даде предимство на записалите се за предварителната продажба на билети и да преминат през своеобразен тест.

"За да гарантираме, че максимален брой фенове имат справедлива възможност за достъп до билети, кандидатите ще бъдат избрани за предварителната продажба чрез жребий. Регистрацията за него ще бъде отворена до края на деня на 28 август", се казва в публикацията по темата.

"Успелите кандидати ще получат имейл с информация за пълен достъп до продажбата сутринта в петък, 30 август. Успехът в жребия не гарантира билети. Те ще се разпределят на принципа "първи дошъл, първи обслужен".

За въпросната регистрация феновете е необходимо да демонстрират знанията си за групата. Сред въпросите е например "Кой беше барабанист в първоначалния състав на Oasis?".

Групата е основана през 1991 г. и съществува 18 години. От средата на 90-те години на миналия век тя се превръща в една от емблематичните музикални групи в света. Братята Галахър имат значителен принос за развитието на рокендрола, индирока, алтернативния рок, бритпопа. 

Oasis се разпада неочаквано през 2009 г. в резултат на спор между братята непосредствено преди концерта им в Париж. Няколко минути преди концерта публиката е уведомена, че шоуто е отменено, а два часа по-късно Ноел обявява напускането на групата с мотива, че не може повече да бъде на сцената с Лиъм.

След това музикантите започват да развиват соловите си проекти, които обаче не могат да повторят общия успех.

Свързани новини

Феновете на Oasis блокираха сайтовете

03.09.2024

Гледаме знаков концерт на ОАSIS на кино

20.09.2021

Лиъм Галахър е най-добрият вокалист

12.03.2012

Лиъм Галахър съди брат си за клевета

19.08.2011