"West Side Story" през погледа на легендарния Стивън Спилбърг

От Hollywood Records обявиха 10-ти декември за премиерен ден на едно от най-дългоочакваните събития в света на киното - "West Side Story" (2021). 
 
Проектът, дело на легендарния режисьор Стивън Спилбърг и сценарист Тони Къшнър, е адаптация на бродуейския мюзикъл от 1957 г., написан от Артър Лаурентс, по музика на Ленард Бърнстийн и текст на Стивън Сондхайм.
 
 
Историята е вдъхновена от пиесата на Уилям Шексипир – “Ромео и Жулиета” (1597) и разказва за любовта на младите влюбени Мария и Тони, които са членове на две тийнейджърски улични банди от различен етнически произход – Jets и Sharks, борещи се за контрол над улиците на Горен Уест Сайд в Ню Йорк.
 
„Посветих този филм на баща си, но музикалното отношение на майка, съчетано с ненаситния апетит да уча за киното, роди любовта ми към филмовата музика. Когато за първи път чух мелодиите към West Side Story, просто се влюбих. Като дете знаех всяка песен наизуст. Партитурата сякаш винаги е била част от мен и вярвам, че това са най-великите заглавия, писани за музикален театър някога. Надявам се, че младите ще ги харесат точно толкова, колкото и аз.“, споделя Спилбърг за продукцията.
 
Оригиналният саундтрак към филма West Side Story (2021) включва 21 песни, аранжирани и адаптирани от композитора Дейвид Нюмън и музикалния директор на Парижката опера Густаво Дудамел. Aлбумът излезе дигитално на 3-ти декември, а на 10-ти декември почитателите на филмова музика могат да закупят заглавието на CD и LP.

Свързани новини

Гледаме "Парижката Света Богородица"

23.05.2022

Първият трейлър нa новия "Аватар" е тук

10.05.2022

Последният филм на Лорина Камбурова

09.05.2022

Филмът тръгва по кината до дни

27.04.2022

Глобиха продуцентите на "Rust"

21.04.2022