"Елвис" - първи трейлър на биографичния филм за Краля на рока

"Елвис" е най-новият филм за Краля на рока, който предстои да излезе това лято. 

В ролята на Елвис Пресли е актьорът Остин Бътлър, а образът на скандалния мениджър на рок иконата - полковник Том Паркър, е дело на носителя на Оскар - Том Ханкс. Зад камерата стои режисьорът Баз Лурман, който е автор на кинохитовете "Ромео и Жулиета", "Мулен Руж", "Великият Гетсби" и много други. Всичко това, плюс епохата и много от музиката на легендарния рок музикант ни дават усещането, че предстои едно истинско пиршество за сетивата това лято.

Говорейки за избора на 30-годишния Бътлър, Баз Лурман споделя, че е усетил, че той олицетворява духа на една от най-емблематичните музикални фигури в света.

Ето го първия трейлър: 

 
Филмът изследва живота и музиката на Елвис Пресли, видян през призмата на сложните му отношения с неговия загадъчен мениджър, полковник Том Паркър. Историята се задълбочава в сложната динамика между Пресли и Паркър, обхващаща над 20 години, до издигането на Пресли до огромната му слава, на фона на развиващия се културен пейзаж и загубата на невинността в Америка.
 
Централно място в това пътуване има един от най-значимите и влиятелни хора в живота на Елвис - Присила Пресли (Оливия ДеДжондж). Театралната актриса Хелън Томсън играе майката на Елвис - Гладис, а Ричард Роксбърг ("Мулен Руж") е в образа на бащата на Елвис - Върнън.
 
"Елвис" тръгва по кината в петък, 24 юни. 

Свързани новини

Килиан Мърфи е продуцент

26.04.2024

Друго си е работата в екип

25.04.2024

Ту така, ту иначе...

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024