Прочутото холивудско училище за звезди "Лий Страсбърг" идва в България

Най-известният институт по актьорско майсторство "Лий Страсбърг", който има бази в Лос Анджелис и Ню Йорк, идва за първи път в България. 
 
Курсът ще даде уникалния шанс на всеки, който има интерес към актьорското майсторство, да се докосне до "Метод" техниката, предпочитана от едни от най-легендарните актьори на Холивуд. Събитието ще се проведе в София между 13 юни и 17 юли. Организатори на уъркшопа са талантливата актриса Кристина Верославова, позната от сериала "Татковци", и продуцентът Николай Мутафчиев.
 

Лий Страсбърг
 
Лий Страсбърг, известен още като гуруто на актьорското майсторство и бащата на "Метода", дава на света едни от най-великите актьори, живели някога. Някои от най-известните ученици на "Метода" на Страсбърг са Ал Пачино, Мерилин Монро, Джеймс Дийн, Робърт Де Ниро, Анджелина Джоли, Скарлет Йохансон, Лейди Гага и много други.
 

Част от учениците на "Лий Страсбърг"
 
Учител през първите четири седмици ще бъде Пол Ръш, преподавател от Академията в Лос Анджелис, член на престижното "Студио на актьори" (The Actors Studio) и директор на емблематичната актьорска трупа "Театър 66". В момента Пол подготвя театралната премиера на новата пиеса на носителя на "Оскар" Джон Патрик Шанли.
 

Пол Ръш
 
Участниците ще имат по две занятия седмично: "Метод клас" и "Клас за работа върху сцени", всеки с продължителност четири часа. "Метод” класът ще включва всички базови упражнения, разработени от Лий Страсбърг, които развиват концентрацията на актьора, неговите сетива и емоционална чувствителност. Самият Ал Пачино казва, че до ден днешен тези упражнения са част от неговия ритуал.
 
През финалната пета седмица синът на Лий, Дейвид Страсбърг, настоящ директор и преподавател в Академията в Лос Анджелис, ще пренесе ценните методи на баща си в България. Дейвид ще проведе специален онлайн мастър клас със селектираните актьори.
 

Дейвид Страсбърг
 
Част от финалната седмица е и онлайн кастинг класът на един от най-значимите кастинг директори в Холивуд – Томас Съливан, който стои зад подбора на артистите за спечелилия Оскар филм "Зелената книга".
 

Том Съливан
 
Сцените, върху които ще работят актьорите през тези пет седмици, ще бъдат заснети от професионален снимачен екип. Курсът ще завърши с представление, в което актьорите ще изиграят пред публика работените от тях сцени.
 
Подробна информация може да намерите на сайта themethodworkshop.com.

Свързани новини

"Оркестър без име" - като мюзикъл

27.07.2022

Мартина Пенева с втора награда

22.06.2022

Гледаме "Парижката Света Богородица"

23.05.2022

"Парижката Света Богородица" и у нас

18.03.2022

Мюзикълът "Цар Лъв" най-сетне и у нас

10.02.2022