Три актриси ще водят Оскарите, а зрителите за първи път ще гласуват за своя фаворит

Актрисите Ейми Шумър, Реджина Хол и Уанда Сайкс ще бъдат водещи на церемонията за връчването на наградите "Оскар" на американската Академия за кинематографично изкуство и наука в края на март.

Официално имената на водещите бяха обявени по време на предаването "Добро утро, Америка", съобщиха световните агенции.  

За първи път дамско трио ще бъде домакин на шоуто, което се завръща в "Долби тиатър" в Холивуд. Преди време се заговори, че продуцентите обмислят не един, а трима да са водещите на церемонията, която тази година обещава да е по-бляскава от предходните две, които преминаха под знака на пандемията. 

Сп. Variety писа, че се обсъждат имената на актьорите от сериала "Only murders in the building" - Стив Мартин, Мартин Шорт и Селена Гомес, но ето че окончателното трио е различно. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Variety (@variety)

И още една новина около предстоящата на 27-ми март церемония - за първи път зрителите ще могат да изберат своя фаворит за филм на годината. Те гласуват в Twitter до 3 март, като избират в две категории - за филм и любима сцена. За целта се използват хаштаговете #OscarsFanFavorite и #OscarsCheerMoment.

Така блокбъстърите, които традиционно не попадат в избора на Академията, може да се окичат с най-престижната титла, тъй като някои от най-гледаните заглавия през годината не влязоха в крайната селекция за филм на годината. Също така, трима от гласувалите в социалната мрежа ще бъдат избрани да присъстват на Оскарите догодина. Не само това - разходите им ще бъдат поети, включително самолетни билети, те ще могат да си доведат гости и ще се качат на сцената, за да връчат наградата на церемонията през 2023 година. 

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Незабравимите награди ''Оскар''

14.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024