Гилдията на актьорите в Холивуд раздаде наградите си

Филмът "CODA: Дете на глухи родители" триумфира на наградите на американската Гилдия на актьорите, която раздаде 28-ите си годишни отличия на бляскава церемония в Санта Моника, предадоха световните информационни агенции. 
 
Продукцията спечели водещата награда за най-добър актьорски състав във филмовите категории. Трой Коцур пък беше отличен най-добър актьор в поддържаща роля за участието си в "CODA". Той е първият глух актьор, който печели самостоятелна награда от Гилдията на актьорите.
 
Призът за най-добра актриса получи Джесика Частейн за "Очите на Тами Фей", която беше номинирана за отличието в конкуренция с Лейди Гага за "Домът на Гучи", Оливия Колман за "Непознатата дъщеря", Дженифър Хъдсън за "Респект" и Никол Кидман за "Да бъдеш Рикардо". Джесика Частейн ще се състезава и за Оскар на предстоящата в края на март церемония. 
 
Ето кои са филмите в битката за Оскари 2022
 
Уил Смит пък спечели наградата  за най-добър актьор за ролята си в "Методът Уилямс". "Това е един от най-великите моменти в моята кариера досега!", каза на сцената развълнуваният Смит, който играе ролята на бащата на тенисистките Серина и Винъс Уилямс във филма с оригинално заглавие "King Richard": 

 
В категорията за най-добра актриса в поддържаща роля Гилдията на актьорите отличи Ариана ДеБоуз за участието й в "Уестсайдска история".
 
В телевизионните категории поредицата "Наследници" спечели приза за най-добър актьорски състав в драматичен сериал.
 
Южнокорейските актьори Джун Хо-йон и Ли Джун-дже бяха отличени за "Игра на калмари" съответно за най-добра актриса и най-добър актьор в телевизионен драматичен сериал. За първи път участници в продукция, която не е англоезична, получават тези отличия, отбелязва АП. 
 
Гилдията на актьорите връчи наградата си за най-добър актьорски състав в телевизионен комедиен сериал на "Тед Ласо".
 
Най-добра актриса в телевизионен комедиен сериал стана Джийн Смарт за "Хитрини", а колегата й Джейсън Съдейкис от "Тед Ласо" спечели отличието в категорията за най-добър актьор в комедиен сериал. 
 
Носителката на наградата за най-добра актриса в телевизионен филм или минисериал стана Кейт Уинслет за участието си в "Мер от Ийсттаун". Отличието за най-добър актьор в телевизионен филм или минисериал взе Майкъл Кийтън за ролята си в "Абстиненция".
 
Хелън Мирън пък беше почетена  за цялостно творчество от  американската Гилдия на актьорите. Наградата й връчи Кейт Уинслет. Британската сценична и филмова актриса, която е на 76 години, има петдесетгодишна кариера и се е превъплъщавала в роли от приятелка на гангстер до кралица Елизабет Втора. 
 
Наградите на актьорската гилдия се смятат за важен индикатор за успех на Оскарите, тъй като нейните членове са най-голямата група в Академията за кинематографично изкуство и наука. Церемонията предстои на 27 март.

Свързани новини

Какво ще направите?

27.03.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024