Кои са десетте най-любими драматични филма - нова класация

"Титаник" е най-любимият драматичен филм. Блокбъстърът от 1997 г., режисиран от Джеймс Камерън и с участието на звездите Леонардо Ди Каприо и Кейт Уинслет, излезе начело в ново проучване във Великобритания. Лентата за потъването на едноименния кораб беше избрана от една четвърт от гласувалите над 2000 британци в анкетата на Showcase Cinemas.

"Гладиатор" с Ръсел Кроу заема втората позиция. Култовата лента на Ридли Скот е последвана от още два филма с Оскар - "Речта на краля" и "Абатството Даунтън".

"Смело сърце" и "Бен Хур" също влизат в списъка с най-любимите драми, заедно с "Дюнкерк" на Кристофър Нолан, "12 години в робство", "Гордост и предразсъдъци" и "1917".

Ето и пълното подреждане: 

1. "Titanic"

2. "Gladiator"

3. "The King's Speech"

4. "Downton Abbey"

5. "Braveheart"

6. "Dunkirk"

7. "12 Years A Slave"

8. "Pride and Prejudice"

9. "Ben-Hur"

10. "1917"

Наскоро режисьорът на "Титаник" Джеймс Камерън разкри, че се надява да прави шестчасови филми за стрийминг услуги като Netflix и се наслаждава на "хаоса", който настъпи в Холивуд от възхода на стрийминг платформите.

67-годишният режисьор казва: "Не се страхувам. Харесвам промяната. Аз съм дете на 60-те. Харесвам, когато нещата са хаотични. Мисля, че това, което можем да видим, е разширена форма на кино. Искам да направя филм, който е дълъг шест часа и два часа и половина по едно и също време. Същият филм. Можете да го предавате поточно в продължение на шест часа или можете да отидете и да изпитате по-кондензирана, увеселителна, потапяща версия на това изживяване в киносалон. Просто единият е романът, а другият филмът. Защо не? Използвайте тези платформи по начини, които не са правени досега.", каза Камерън, който скоро се завръща на големия екран с продължението на "Аватар: Пътят на водата ("Avatar: The Way of Water").

Първият трейлър от продукцията беше показан по време на изложението СинемаКон в Лас Вегас, но все още не е наличен в Интернет. Форумът всяка година събира собственици на киносалони, изложители и представители на холивудски студиа. Според Камерън продължението на "Аватар" цели да "премине границите на това, което киното може да направи". 

"Аватар: Пътят на водата" ще бъде в киносалоните в края на годината. Първият филм донесе приходи от около 2,8 милиарда щатски долара след излизането си на голям екран през 2009 г. 

Свързани новини

Ту така, ту иначе...

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024

Наградите са предвестник на "Оскар"-ите

12.04.2024

Няма да гледаме повече за Джон Сноу

11.04.2024