Брад Пит подкрепи Ана де Армас за ролята ѝ на Мерилин Монро

Брад Пит похвали "феноменалното" изпълнение на кубинката Ана де Армас като Мерилин Монро в новия филм "Blonde" ("Блондинка").

58-годишният актьор, който е от продуцентите на проекта, разкри, че филмът е бил в процес на разработване в продължение на цели 10 години в неговата продуцентска компания Plan B, но чак когато са открили кубинската актриса, е можело да се стигне до осъществяването му. Коментарът на Пит е по повод критиките, които заваляха към актрисата, след като Netflix представи първия трейлър. Почитателите на Мерилин Монро са възмутени от испанския акцент на Де Армас. Въпреки това Брад Пит казва за нея, че е абсолютно феноменална и допълва, че това е много труден образ за превъплъщение.

В подкрепа на изпълнението на кубинката се изказа и представителят на "Marilyn Monroe Estate" Марк Роузън, президент на Authentic Brands Group (ABG), която отговаря за наследството на Монро."Мерилин е единствена по рода си холивудска и попкултурна икона, която излиза извън рамките на своето поколение и личната си история. Всяка актриса, която поема тази роля, знае, че носи голяма отговорност. Съдейки по трейлъра, Ана е отличен избор, защото е успяла да предаде чара, човечността и уязвимостта на Мерилин. Нямаме търпение да видим филма в неговата цялост!", заявява той.

По повод голямата отговорност за ролята на иконичната звезда, актрисата наскоро коментира, че иска да се противопостави на традиционния кастинг в Холивуд. "Искам да играя латина. Но това не означава да правя роли с кошница плодове на главата си. Това е моята надежда, че мога да покажа, че можем да направим всичко, ако ни се даде време за подготовка и ако ни бъде даден шанс, само един шанс.", казва красавицата, която блесна като едно от момичетата на Бонд в последния филм с Даниел Крейг "Смъртта може да почака".

"Блондинка" е измислен разказ за живота на Мерилин, базиран на романа от 2000 г. на Джойс Карол Оутс. Освен 34-годишната Ана във филма участват още Боби Канавале, Ейдриън Броуди, Джулиан Никълсън, Ксавие Самуел и Евън Уилямс. Ето го първия трейлър: 

В "Блондинка" Ейдриън Броуди играе ролята на драматурга Артър Милър – третия съпруг на актрисата, а Боби Канавале е нейният втори съпруг – Джо ди Маджо. Хавиер Самюъл е Чарлз Чаплин-джуниър, а Каспър Филипсън – президентът Джон Ф. Кенеди. В образа на Гладис Бейкър, майката на Мерилин, е Джулиан Никълсън. По-голяма част от филма е в черно-бяло.

Лентата ще бъде показана за първи път в конкурсната програма на Международния кинофестивал във Венеция, чието 79-о издание ще се състои от 31 август до 10 септември. Премиерата по Netflix ще е на 23 септември, а чрез платформата филмът ще стане достъпен в световен мащаб на 28 септември. 

Свързани новини

Ту така, ту иначе...

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024

Наградите са предвестник на "Оскар"-ите

12.04.2024

Няма да гледаме повече за Джон Сноу

11.04.2024