Кристофър Нолан ни запознава с автора на атомната бомба

Емблематичният режисьор Кристофър Нолан се завръща с нов епичен филм, който обещава да ни запознае с един от най-важните и повратни моменти в човешката история.
 
Биографичната лента "Опенхаймер" разказва интригуващата история на Дж. Робърт Опенхаймер - енигматичният американския физик, директор на проект "Манхатън", в рамките на който е създаването на атомната бомба. В ролята ще видим талантливия Килиън Мърфи ("Peaky Blinders"). Останалите звезди в каста са Емили Блънт, Робърт Дауни Джуниър, Мат Деймън, Флорънс Пю, Рами Малек, Бени Сафди, Джош Хартнет и др. 
 
Филмът е адаптация на наградената с "Пулицър" книга American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer на Кай Бърд и Мартин Дж. Шеруин и разказва интригуващата история на американския физик, който е директор на проекта "Манхатън", в рамките на който е създаването на първото в света ядрено оръжие – атомната бомба. Сюжетът ще се фокусира както върху турбулентния личен живот на Опенхаймер, така и върху ролята му в  "Манхатън" и отношенията му с колегите, политиците и военните.  
 
Режисьорът Кристофър Нолан ("Черният рицар", "Генезис", "Интерстелар", "Дюнкерк" и др.) за пореден път работи с номинирания за Оскар виртуозен оператор Хойте ван Хойтема ("Дюнкерк", "НЕ!"), с когото заснемат филма на 65 мм. лента с IMAX камери. 
 
Филмът ще съчетава чернобяла и цветна визия и както е видно от първия тийзър, обещава едно впечатляващо кино преживяване. 
 

"Опенхаймер" ще излезе по кината и IMAX на 21 юли 2023 г.

Свързани новини

Ново поприще

26.07.2024

20 години "Жената-котка"

26.07.2024

След дълга битка с рака

16.07.2024

Сагата продължава

15.07.2024

Шарън Стоун след инсулта

12.07.2024