Кристофър Нолан ни запознава с автора на атомната бомба

Емблематичният режисьор Кристофър Нолан се завръща с нов епичен филм, който обещава да ни запознае с един от най-важните и повратни моменти в човешката история.
 
Биографичната лента "Опенхаймер" разказва интригуващата история на Дж. Робърт Опенхаймер - енигматичният американския физик, директор на проект "Манхатън", в рамките на който е създаването на атомната бомба. В ролята ще видим талантливия Килиън Мърфи ("Peaky Blinders"). Останалите звезди в каста са Емили Блънт, Робърт Дауни Джуниър, Мат Деймън, Флорънс Пю, Рами Малек, Бени Сафди, Джош Хартнет и др. 
 
Филмът е адаптация на наградената с "Пулицър" книга American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer на Кай Бърд и Мартин Дж. Шеруин и разказва интригуващата история на американския физик, който е директор на проекта "Манхатън", в рамките на който е създаването на първото в света ядрено оръжие – атомната бомба. Сюжетът ще се фокусира както върху турбулентния личен живот на Опенхаймер, така и върху ролята му в  "Манхатън" и отношенията му с колегите, политиците и военните.  
 
Режисьорът Кристофър Нолан ("Черният рицар", "Генезис", "Интерстелар", "Дюнкерк" и др.) за пореден път работи с номинирания за Оскар виртуозен оператор Хойте ван Хойтема ("Дюнкерк", "НЕ!"), с когото заснемат филма на 65 мм. лента с IMAX камери. 
 
Филмът ще съчетава чернобяла и цветна визия и както е видно от първия тийзър, обещава едно впечатляващо кино преживяване. 
 

"Опенхаймер" ще излезе по кината и IMAX на 21 юли 2023 г.

Свързани новини

Драконите се завръщат

10.06.2024

Светът върви към своя край

03.06.2024

Te ще се погрижат за проблемите ви

30.05.2024

Всеки заслужава шанс да полети

20.05.2024

Килиан Мърфи е продуцент

26.04.2024