Нов документален филм разказва за славата и падението на Шинейд O’Конър

Животът на една от най-скандалните и провокативни дами в музикалната история - Шинейд O’Конър излиза в новия документален филм "Nothing Compares".

Историята минава през призмата на грандиозния й успех с песента "Nothing Compares 2 U", която е написана от Принс, но изпята по незабравим начин от гологлавата ирландка. 

Филмът на Showtime описва възхода на певицата и текстописец в началото на 90-те години, когато е на върха на славата си, след като емблематичната песен става номер едно по целия свят, до момента, в който музикалната индустрия я погребва заради скандалното й поведение.

"Нивото, до което "Nothing Compares 2 U" стигна беше изключително. Песента стана номер едно навсякъде по света", чуваме в трейлъра. "Не осъзнавах, че съм семе, което трябва да бъде заровено. Те се опитаха да ме погребат", казва самата Шинейд в интервюто си за филма.  

Първият трейлър на лентата разкрива култови моменти от историята на ирландката, като късането на снимката на Папа Йоан Павел II в шоуто "Saturday Night Live" в знак на протест срещу сексуалните злоупотреби с деца в католическата църква.

 

За скандала, който певицата тогава предизвика, тя разказва: "Попаднах на статия за семейства, които се опитваха да подадат жалби срещу църквата за сексуално насилие и бяха принудени да мълчат. Работата на един артист понякога е да повдига разговори по трудни въпроси, които трябва да се водят."

"Nothing Compares" е режисиран от Катрин Фъргюсън и включва ново интервю със самата Шинейд, която през последните години има все по-сериозни проблеми с менталното си здраве и се оттегли от сцената, за да се лекува.

Филмът е посветен на най-върховите моменти от кариерата на певицата. Според синопсиса, лентата "проучва как тя използва гласа си в пика на славата си, преди нейната иконоборческа личност да доведе до изгнанието й от поп мейнстрийма. Фокусирайки се върху пророческите думи и дела на О’Конър от 1987 до 1993 г., филмът представя авторитетен, богато кинематографичен портрет на този безстрашен артист през съвременния феминистки поглед", казват авторите на проекта.

"Nothing Compares" трябва да излезе на 30 септмеври по Showtime.

Свързани новини

Шинейд О'Конър се пенсионира

08.06.2021