Шинейд О'Конър обяви, че се пенсионира, мениджърите ѝ се скараха

54-годишната Шинейд О'Конър сподели в Tуитър, че спира със записите и турнетата, защото се е "уморила". Предстоящият ѝ албум "No Veteran Dies Alone", който предстои да излезе догодина ще бъде последният в кариерата ѝ.
 
"Тук съм, за да обявя, че спирам с турнетата и записите. Остарях и вече съм уморена... Дадох всичко от себе си.", пише ирландската изпълнителка
 
В друг пост тя добавя, че това не е тъжна новина. "Това е изключително красива новина. Един умен войник знае кога трябва да се оттегли. Това пътуване продължи 40 години. Време е да спра и да сбъдна други свои мечти", пише певицата, чиято кариера през последните години се свързва повече със скандали отколкото с музика. 
 
Мениджърите на ирландската певица очевидно не са останали много доволни на тази заявка, тъй като догодина О'Конър ще пуска нов албум, който очаквано трябва да бъде подкрпен с турне. Много звезди на световната сцена обаче прибягват до подобни новини, за да разпалят интереса към себе си, а след това правят още много концерти. Обявяването за оттегляне от музикалния бизнес преди на практика това да се случи дори се смята за традиция. Подобни анонси са правили Елтън Джон, Шер, Тина Търнър и др. и впоследствие организират "прощални" обиколки, които често продължават с години.
 
А за О'Конър изобщо не е изключение да скандализира. Певицата определено ще бъде запомнена с бръснатата си глава, с  невероятното изпълнение на "Nothing Compares 2 U" - кавър на Принс, с публичното разкъсване на снимка на папа Йоан Павел II, и с приемането на исляма. Първите два албума на ирландката "The Lion and the Cobra" и "I Do Not Want What I Haven’t Got" я поставиха като феномен на музикалната сцена в края на 80-те. Впоследствие обаче личните драми в живота на певицата надделяха, а името ѝ по-често се свързваше с новините за развода ѝ, психичните ѝ проблеми, опити за самоубийство и наркотична зависимост. От гласа ѝ  също не беше останало много - видяхме я на живо в зала 1 на НДК през 2011 г. 

Отскоро на пазара е автобиографичната книга на Шинейд О'Конър "Спомени". Тя е "откровение" за живота на носителката на "Грами" - от ранното ѝ детство в Дъблин до триумфите като излизането на песента "Nothing Compares 2 U'' и битката ѝ с психическото заболяване.

Свързани новини

"Nothing Compares" за Шинейд O’Конър

23.09.2022