Индиана Джоунс се изправя срещу нацисти в петата част на сагата

Най-известният археолог в света - Индиана Джоунс, ще тръгне по следите на едни от любимите си врагове в предстоящата пета част от култовата филмова поредица с Харисън Форд.

Според Empire, петата част на сагата ще изправи професора по археология отново срещу нацистите - този път през 60-те години на миналия век (1969 г.), по време на Студената война и космическата надпревара между САЩ и Съветския съюз.

Въпреки че още не е напълно ясно как точно образът на Инди ще се вплете в епохата, съсценаристът Джез Бътъруърт открехва завесата: "Простият факт е, че програмата за кацане на Луната е управлявана от група бивши нацисти. Колко са бивши те е въпросът? Именно по тази следа тръгва Инди."

Изглежда, че професорът археолог ще погне Волер - главният злодей, чиято роля е поверена на датската звезда Мадс Микелсен. Ролята е базирана на нацисткия учен и предполагаем инженер в НАСА Вернер фон Браун. Историческите факти сочат, че той, заедно с много други нацистки учени, са били прехвърлени в щатите след края на Войната. В следващите десетилетия той има водеща роля в развитието на американската космическа програма.

 

 

Актьорът от Ханибал също хвърли малко светлина върху ролята си: "Той е човек, който би искал да поправи някои от грешките от миналото… Има нещо, което може да направи света много по-добро място за живеене и той иска да сложи ръце върху него. Индиана Джоунс обаче също иска да се докопа до него. И така, имаме история.", разкри популярният датчанин.

"Индиана Джоунс 5" е планиран да излезе по кината на 30 юни 2023 г. Това ще бъде първият филм от поредицата, който не е режисиран от Стивън Спилбърг и, по всяка вероятност, последният за 80-годишния Харисън Форд. Режисьорът предаде щафетата на Джеймс Манголд през 2020 г., но филмът няколко пъти беше отлаган. Джон Уилямс се завръща като композитор. 

Във филма, освен звездите Харисън Форд и Мадс Микелсен, участват още Фийби Уолър-Бридж и Антонио Бандерас. През лятото стана известно, че 60-годишният испански актьор също е част от каста, но засега няма информация на чия страна - на добрите или лошите, ще бъде той. 

Свързани новини

Килиан Мърфи е продуцент

26.04.2024

Друго си е работата в екип

25.04.2024

Ту така, ту иначе...

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024