Крис Хемсуърт слага киното на пауза заради риск от сериозна болест

Актьорът Крис Хемсуърт обяви, че си взема почивка от киното, след като е научил, че има повишен риск да развие на болестта на Алцхаймер.
 
Звездата от "Тор" разбрал това, след като се е подложил на тестове като част от документалната поредица "Limitless" на Disney+, която тръгна на стрийминг платформата преди броени дни. Автор на любопитния проект е култовият режисьор Дарън Ароновски. 
 
В поредицата "Limitless" Крис Хемсуърт изследва тялото си и начините да се живее по-дълго и по-здравословно. В последния епизод от сериала, който все още не е излъчен, актьорът разсъждава върху смъртта и стремежът на съвременния човек към вечен живот. Пред сп. Vanity Fair звездата споделя, че именно това е любимият му епизод. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Chris Hemsworth (@chrishemsworth)

 
Хемсуърт разкрива, че изследванията в рамките на проекта потвърждават неговия "най-голям страх" и добавя, че сега ще се опита да предприеме "превантивни стъпки".
 
Австралийската звезда е научил, че има две копия на гена ApoE4 - едно от майка си и едно от баща си, което прави между осем и десет пъти по-вероятно да развие болестта в сравнение с хората, които ги нямат. Между два и три процента от населението е с две копия на този ген. Всъщност, дядото на актьора е бил с Алцхаймер.
 
"Не е като да си подавам оставката", казва Хемсуърт, но добавя, че новината наистина го е провокирала да си вземе почивка.
 
"Ако погледнете към превенцията на болестта на Алцхаймер, ползата от предпазните стъпки е, че те засягат останалата част от живота ви", обяснява актьорът. "Всичко е въпрос на управление на съня, стреса, храненето, движението... Това са едни и същи инструменти, които трябва да се прилагат последователно".
 
Актьорът обясни, че не е диагностициран с болестта на Алцхаймер, но е бил предупреден за повишения риск.
 
"Това не е предетерминиран ген, но е силна индикация", каза той. "Мисля, че преди десет години се смяташе за повече от определящ".
 
Сега 39-годишният актьор планира да си вземе почивка от актьорството, след като приключи рекламното турне за "Limitless", както и останалите му ангажименти по този договор.
 
Той ще се прибере в Австралия, за да бъде повече време с партньорката си - актрисата Елза Патаки, и с трите им деца.
 
Все пак ще гледаме Крис Хемсуърт отново на големия екран - той играе във "Furiosa" - продължението на филма "Лудия Макс" на режисьора Джордж Милър. Снимките вече приключиха и филмът е в постпродукция. Премиерата му се очаква през 2024 г. 

Свързани новини

Ед Шийрън с грандиозен концерт в Румъния

30.08.2024

Уди Харелсън със странна семейна история

14.08.2023

Виетнам забрани "Барби"

03.07.2023

Ето кой ще се превъплъти в иконата Гунди

05.06.2023

Мерил Стрийп спечели престижна награда

28.04.2023