Номинирания за 9 "Оскар"-а "Баншите от Инишерин" по кината през февруари

Американската академия за театрално и филмово изкуство обяви номинациите за наградата „Оскар“, които в началото на март ще бъдат връчени за юбилейния 95-и път. Един от основните фаворите за спечелването на престижната статуетка е шедьовърът на Мартин Макдона "Баншите от Инишерин", който беше отличен в цели девет важни категории, сред които за най-добър филм, режисура, оригинален сценарий, монтаж и музика.
 
Останалите четири номинации бяха поделени между страхотните актьори, в лицето на Колин Фарел за главна мъжка роля, Брендан Глийсън и Бари Киогън за поддържаща мъжка роля и последна, но не на последно място – Кери Кондън за поддържаща женска роля. 
 
Именно тe са във фокуса на ексклузивен поглед зад кадър, посветен на уникалната екранна двойка Фарел-Глийсън, които виртуозният Мартин Макдона събира за втори път след впечатляващия си дебют "В Брюж". Видеото разкрива любопитни подробности, както за главните героите и как техните качества се припокриват с тези на Колин Фарел и Брендан Глийсън, така и за историята, в центъра на която е едно приятелство, чийто край разтърсва малката, затворена общност на усамотен остров край западното крайбрежие на Ирландия.
 
 
Изключително забавен, но едновременно с това и трогателно тъжен, "Баншите от Инишерин" разказва за двама дългогодишни приятели Падрик (Фарел) и Колм (Глийсън), чиито отношения се оказват в задънена улица, след като Колм неочаквано решава да прекрати приятелството им. Поразеният Падрик прави неспирни опити да оправи връзката, но това само затвърждава решителността на Колм и когато той отправя отчаян ултиматум, събитията бързо ескалират с шокиращи последици.
 
Режисьор и сценарист на "Баншите от Инишерин" е Мартин Макдона (В Брюж, Седемте психопата, Три билборда извън града), а в ролите са Колин Фарел, Брендан Глийсън, Кери Кондън, Бари Киогън, Пат Шорт, Гари Лайдон и др.
 
Срещаме се с "Баншите от Инишерин" от 3 февруари само в кината. 

Свързани новини

Друго си е работата в екип

25.04.2024

Ту така, ту иначе...

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024

Наградите са предвестник на "Оскар"-ите

12.04.2024