Краят на пътя идва в новия "Бързи и яростни"

Този месец май, с десетата част на сагата "Бързи и яростни", ще започне началото на края за един от най-успешните и обичани световни франчайзи, който вече три десетилетия събира почитателите на високите скорости и екшъна пред големия екран.
 
Доминик Торето и семейството му се изправят срещу най-страшния и безскрупулен противник до момента. Време е за най-експлозивната, но и най-емоционална част от поредицата до момента – краят наближава.
 
В продължение на много мисии, когато всички шансове са били срещу тях, Дом и екипа му са надхитрявали и надвивали всеки противник на пътя им. Сега обаче те се изправят срещу нещо различно: от сенките на миналото изплува ужасяваща заплаха, която е движена само и единствено от желанието за кърваво отмъщение – заплаха, която е твърдо решена да унищожи всичко, което Дом обича.
 
 
В "Бързи и яростни 5" Дом и приятелите му отстраняват страховития бразилски наркобос Ернан Рейес и разрушават империята му в Рио де Жанейро. Това, което те не знаят е, че синът на Рейес – Данте става свидетел на всичко и прекарва следващите 12 години в съставянето на план, Дом да плати най-високата цена за деянието си. Данте разпръсква семейството на Дом от Лос Анджелис до катакомбите на Рим, от Бразилия до Лондон и от Прага до Антарктика. Изграждат се нови и неочаквани съюзи, а стари противници отново излизат на сцената. Всичко обаче се променя, когато Дом открива, че 8-годишният му син е най-голямата мишена на отмъщението на Данте.
 
Творческото ядро пред камерата, което през дългата история на франчайза остава почти непроменено, включва Вин Дизел, Мишел Родригес, Тайрийз Гибсън, Крис "Лудакрис" Джаксън и Джордана Брустър, а заедно с тях се завръщат и други познати лица от поредицата – Джейсън Стейтъм, Сун Канг, Джон Сина, Скот Истууд, Чарлийз Терън и Хелън Мирен.
 

 
Сред новите попълнения в семейството на "Бързи и яростни" са Джйсън Момоа като страховития Данте Рейес, носителката на "Оскар" Бри Ларсън като Тес, Алън Ричсън като новия директор на Агенцията, който не е особено голям почитател на Дом и екипа му, Даниела Мелхиор като уличен състезател от Бразилия, споделяща силна връзка с миналото на Дом и легендарната носителка на "Оскар" Рита Морено като Лейса Торето, бабата на Дом.
 
Режисьор на "Бързи и яростни 10" е Луи Летерие (Транспортер 2, Невероятният Хълк, Зрителна измама), а сценарият е дело на Джъстин Лин, Зак Дийн и Дан Мазеао, по образи, създадени от Гари Скот Томпсън. Продуценти са Нийл Х. Мориц, Вин Дизел, Джъстин Лин, Джеф Кришенбаум и Саматна Винсент.
 
Краят на пътя започва с "Бързи и яростни 10" от 19 май само в кината 3D, IMAX 3D и 4DX.

Свързани новини

Какво ще направите?

27.03.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024