"Фолти Тауърс" се завръща с Джон Клийз и дъщеря му Камила

Близо 40 години по-късно хотел "Фолти Тауърс" отново отваря врати.
 
Един от най-култовите британски сериали от 70-те години на миналия век се завръща с 83-годишния британски комик Джон Клийз в ролята на невротичния хотелиер-мизантроп Базил Фолти.
 
Сериалът "Фолти Тауърс" имаше само два сезона - през 1975 и 1979 г., но въпреки това е гледан и до днес. През 2019 г. беше избран за най-добрия английски ситком на всички времена от критиците от списание "Radio Times".
 
Продължението, на което звездата от комедийната трупа "Монти Пайтън" ще бъде и сценарист, ще проследи неволите на Базил Фолти в съвременния свят. В наши дни той ще управлява бутиков хотел заедно с дъщеря си, за чието съществуване току-що е открил, съобщиха от продуцентската компания Castle Rock Entertainment. 
 
В продължението Джон Клийз ще си партнира със собствената си дъщеря Камила Клийз. 
 
Клийз похвали разбирането на продуцента Матю Джордж за творческия процес. "Когато се срещнахме за първи път, той предложи страхотна идея и заедно с него имахме една от най-добрите творчески сесии, които помня", каза комикът. Той споделя още, че заедно с дъщеря му Камила нямат търпение да продължат сериала.
 
Джордж от своя страна, казва, че е "обсебен от сериала" и срещата с Клийз и дъщеря му е едно от най-вълнуващите събития в живота му.
 
"Фолти Тауърс" първоначално също е написан от Клийз и неговата първа (от общо четири) съпруга и партньор на екрана Кони Буут.
 
Разположен в измислен хотел в крайморския град Торки, сериалът проследява героя на Клийз - Базил Фолти, който се бори да управлява бизнеса си и да спаси брака си. На помощ идват съпругата му, камериерката Поли, и нещастният испански сервитьор Мануел, изигран от Андрю Сакс.
 
Освен възраждането на емблематичния ситком, 83-годишният Джон Клийз обяви в края на миналата година, че ще има собствено предаване по ултраконсервативния канал GB News, определян от комика като "канал за свобода на словото". Клийз предупреди, че зрителите може би не са свикнали да чуват нещата, които той смята да каже. Очаква се шоуто му да се появи на екран тази година. 

Свързани новини

Отиде си Фезко от "Еуфория"

01.08.2023

"Еми": номинациите

14.07.2023

"Идолът" бе обявен за най-лошия сериал

06.07.2023

Старт на "И просто ей така": сезон 2

22.06.2023

HBO Max и Discovery+ обединяват сили

25.04.2023